Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Електронен журнал  
  Най-нови (0)
  Последни отзиви (0)
  Първи публикации
  По раздели
  По азбучен ред
  Случайни произведения
  Последнo прочетени
Препоръчано   .
Препоръчано
  По раздели
  По азбучен ред
  Случайни произведения
.
.
Автори   .
  По азбучен ред
  Нови автори
.
.
Преводи и чужд.език   .
  По раздели
  Преводачи
.
.
Други   .
  Фотоархив (ново)
  Видеоархив (ново)
  Реклама
  Статистика
Оn-line помощ
  info@bukvite.bg

Клуб 'Буквите'
.
.
 
ТЪРСЕНЕ   


Разширено търсене
Google Analytic

Гласували за

произведението

 
По стъпките на лятото 2016 - поезия>Небе - Борис Калинов  
Небе - Борис Калинов

Лятото е

мирис на сено…

Така започва всяко лято!

Синьо-разсиняло се

Небе

с две бели облачета-

ей- там горе-

над Пирина.

Коларски път,

извит във всякакви

дъги

накъм село‘,

клатушка бавно,

леко настрани

каруцата на дядо.

С очи в Простора

впити

мисля си едно:

„Дали ще бъде тъй- красиво

до Амина?!

 

 

Мечта за книга   1
Никога вече пристрастени. Как се случва промяната

Книгата се концентрира върху изследването на истинския проблем, свързан с диетите и методите за неговото решаване, защото основният въпрос не е "Как да отслабнем?", както се опитват да ни го представят повечето професионални диетолози, а е "Как да не напълняваме?".

Какво ще научите от книгата?

Реално, създателите на различни видове диети ви мамят несъзнателно, като дори са убедени, че ви помагат. Причината е, че потребителите на този продукт не знаят какво да питат. Има много хранителни тактики, които ще ви помогнат да регулирате теглото си, докато продължава диетата. Тоест, вие получавате това за каквото сте си платили, ако просто сте искали да си намалите теглото за кратко. Само че не към това трябва да се стремите. Дори единствено леко да промените целта си (чрез искането, освен да отслабнете, и да останете слаби след края на диетата до края на живота си), мисията става напълно различна и неизпълнима за продавачите на диети. Може допълнително да конкретизирате искането си и със следните въпроси:

Гарантирате ли ми, че след края на диетата, ако съм отслабнал/а, при връщането към обичайния ми начин на живот и хранене няма да си възстановя килограмите?

Колко време ще остана слаб/а след диетата, независимо от начина ми на живот? Един месец, година, 5 години? Ще ми върнете ли парите, ако си възстановя теглото и дори кача допълнително?

Ако ви отговорят, че тези неща зависят от вас и начина ви на живот и те са си свършили тяхната работа, то тогава просто плащате за илюзии. Ако не ви учат на нищо, използваемо в бъдеще, и резултатите си зависят главно от вас, защо трябва да плащате на някой за подобно откровение? Ето, аз ви го казвам напълно безплатно. Дори няма нужда да си купувате книгата ми, за да го разберете. Ако си платите на някой да ви контролира за кратък период от време (независимо дали става дума за спорт или хранене), успешните промени, постигнати в резултат на това, няма как да се съхранят, когато след края на експеримента се върнете към застоялия си начин на живот и непълноценно хранене. Освен ако... Освен ако не става дума за ключови навици. Но диетолозите не се занимават с тях. Те дори не знаят за тяхното съществуване. А ключовите навици са от изключителна помощ при промяната на всички останали навици.

Вие можете да се справите с килограмите и да подобрите храненето си напълно безплатно, но няма да се справите сами- ще ви трябва емоционална и поведенческа подкрепа. Представените изследвания показват защо. Информацията от книгата също ще ви помогне да си спестите огромните разходи по покупките на ненужни диети и книги за тях. Ще ви стане ясно защо е важно кога и как се употребяват хранителните режими. Ще разберете и защо пробването на различни диети всъщност е сериозен проблем, а не е като меренето на обувки в магазина- докато намерите най-подходящите. Изпробването на неподходящи диети само влошава проблема и за това си има логична причина, свързана с познанието за това как функционира нашето тяло. Основната полза от книгата е, че ще ви покаже как да променяте въпросите, за да увеличите ползите и да постигнете желаното.

3
2