<

(slayer)

Раздел: ФАНТАСТИКА и Фентъзи  Цикъл:

Глава четвърта – Кървавата мери

 

Тъмна дъждовна нощ. Две семейства са излезли на вечеря и на кино , а двете дъщери са в къщата на едното семейство . Едната на 17 другата на 16 , Лара и Сюзън бяха две луди тийнейджърки , които за възрастта си  бяха красавици . Те стояха в стаята на Сюзън и си говореха. Телефона на Лара звънна и тя го вдигна ,но до никъде не стига с разговора , защото заради разразилата се буря нямаше сигнал.

Но това не им пречеше . Имаха какво да правят. Например да си четат взаимно дневниците.

Часът бе 21:00 и скоро родителите им нямаше да се върнат в това те бяха убедени. За това Сюзън взе на заем компютъра на баща си и го пусна. Като всеки младеж тя имаше профил в социална мрежа.Погледнаха дали гаджетата са им на линия , но изглежда , че нямаха достъп до интернет и не бяха. Откриха си из мрежата интересно приложение. То ги предизвикваше да правят най различни неща , като го снимат и го качват за доказателство в социалната мрежа. На Сюзън не и се занимаваше с глупости за това Лара се регистрира и пусна предизвикателството да се зарежда. Чакаха няколко минути за свободно предизвикателство .Най сетне търсачката им намери свободно наречено ,,Кървавата Мери’’. То ги предизвикваше да изговорят на глас три пъти името на Мери. (  и спрямо легендата след изричането три пъти на името й тя се появява) . Но те не вярваха в такива глупости. Но за да не се изложат пред цялата социална мрежа Лара реши да го направи , а Сюзън ще снима с телефона си .

Лара отиде да се приготви в тоалетната свеща , която ще й трябва , а Сюзън да си нагласи телефонната камера .Угасиха осветлението , като първо запалиха свеща . Сюзън стоеше на прага на вратата , а Лара застана пред огледалото. Цялата трепереше или поне се преструваше.

Лара започна , т.нар. ритуал за викане на ,,Кървата Мери’’. Изказва необходимите думи твърде бавно и в тоалетната стана твърде напрегнато . Най накрая тя приключи и реши да изплаши приятелката си , като изкрещи . Разбира се Сюзън се стресна и за малко да си изтърве телефона.

 

-         Видя ли пълна измислица Сюзън !

-         Е все пак участваме в социално предизвикателство – Сюзън се засмя – А сега идвай да пием по една чаша вино . Според мен добре ще ни се отрази .

-         След в кухнята в хладилника има отворена бутилка и го донеси аз ще се освежа малко.

 

Сюзан я послуша , пусна осветлението и тръгна да отива към кухнята.

Лара взе мокра кърпичка и започна да си маха червилото и сенките , които имаше още от сутринта и започнаха да я болят очите. Изведнъж осветлението започна да мига и Лара чу звук от стаята й. Отиде да погледне , но беше нейната котка която отново се промъква на леглото й.

Върна се в тоалетната и тогава осветлението угасна , а тъкмо Сюзън взимаше две чаши и бе тръгнала да се връща когато чу писъка на приятелката си. За жалост нямаше осветление и нищо не се виждаше. Докато бързаше на горе тя повика Лара няколко пъти но никои не и отговори. Това я уплаши и тя хукна без да гледа в краката си и за малко щеше да се пребие на последното стъпало. Като влезе в стаята всичко си изглеждаше нормално – тока дойде и тя се огледа. Отново повика приятелкаат си но пак остана без отговор . Тогава леко тръгна към тоалетната . Стигна до нея , а вратата беше затворена. Тя започна да я отваря и като видя какъв ужас е вътре изтърва чашите и цялата бутилка вино. Хукна да бяга на където й видят очите.

Това което видя Сюзън бе ужасно. Лара лежеше на плочките с издрано лице и извадени очи , а с червени букви на прозорците пишеше ,,КЪРВАВАТА МЕРИ’’ .

 

* * *

 

Сюзън тичаше ли тичаше между едрите капки дъжд които падаха на земята . Бе намалял дъжда , но още гърмеше горе в небето. Докато напускаше мястото където бе убита нейната най добра приятелка  тя не знаеше къде да отиде и какво да направи – беше в шок. В последствие тя реши да отиде право при родителите си.

Семейство Райзберг и смейство Люцкови бяха на вечеря в ресторант ,,Живата муха’’ , което предлагаше богат избор на деликатеси. Бяха си запазели маса с четири места близо до климатика в края на ресторанта. Първоначално си поръчаха бутилка вино , а като я изпиха си взеха бутилка уиски . За вечерята се двоумяха – после си поръчаха всички едно и също .Не подозирайки какво се е случило те се веселяха , танцуваха и пиеха много.

По едно време бащата на Сюзън забеляза тичащото му дъщеря , която задъхано приближаваше ресторанта. И като влезе вир вода в ресторанта двете семейства обезпокоени се втурнаха към нея . Като я видяха побеляла и едва дишайки те изтръпнаха ;

 

-         Какво има Сюзън да не е се е случило нещо ? – я попита баща й

-         Тя … тя … - вече бе се разплакала

-         Какво тя успокой се и ни кажи ! – й каза майка й

-         Лара … тя … тя е мъртва ! – като чу майката на Лара какво каза Сюзън мигновено припадна .

-         Какво говориш Сюзън , къде е дъщеря ми , казвай ! – баща й на Лара разтърсваше Сюзан не осъзнавайки все още какво се е случило

-         Лара е мъртва господине ! – тя прегърна баща си и заплака отново

-         Да отидем у вас ида видим какво се е случило ! – предложи бащата на Сюзън

 

Платиха на бърза ръка сметката си и напуснаха ресторанта. Имаха автомобил и с него се придвижиха до дома на Сюзън . Тичешком се качиха горе и завариха Лара по начина по който я видя Сюзън .И двете майки от вида на Лара припаднаха .

 

* * *

 

През това време в дома на Петъо имаше купон. Бяха се събрали половината му роднини и се черпиха. Петъо пи 100 грама уиски и се напи и се оттегли в стаята си . Без да се съблича той се хвърли върху възглавницата си. Искаше малко да му се проясни погледа и пак щеше да се върне на купона.

Беше задрямал , когато бе събуден от гласа на г-жа Роберта:

-         Ставай имаме случай ! Пред вас съм излез !

 

Той стана едва , отиде в коридора , облече си якето и изкрещя , че излиза – никои не го отрази.

 

-         Добър вечер . Какво правите тук – той заваляше думите

-         Да не си пиян ?

-         Малко . Кажете какво има ?

-         Станало е убийство с неизвестен извършител в една къща !

-         Полицията не предполага ли кой е ?

-         Там е въпроса . Никои не е влизал в къщата . Били са само две момичета . Едно слязло за вино , а като се върнало приятелката й била мъртва !

-         Как е умряла ?

-         Не знам . Това не го видях . Искаш ли да поемем случая и да отидем там ?

-         Добре само да не падна някъде !

 

Като отидоха до там къщата бе вече обградена от полицай . Трябваше да влязат , а сега не могат . Трябваше им план , който в пияно състояние трудно се измисля.

 

-         Какво ще правим сега ? – попита Петъо

-         Ще се промъкнеш !

-         Пиян съм ще ме арестуват веднага като ме видят.

-         Няма да минеш от пред глупчо . От зад ще се покатериш или ще литнеш ти решаваш.

-         Това е лудост ! – но се замъкна успешно от зад на къщата.

 

,,Сега да видим как ще литна’’ ,, Да се трансформираме . Аз не съм пияна ‘’ ,,, Добра идея ще падна и ще се убия ‘’ – след трансформацията Джесика се покачи на прозореца , изчака полицаите да излязат и влезе.Приближи се до банята и видя тялото на Лара. Клекна до него и си сложи ръката . Получи видение ,което й показа какво се е случило .

,,Не знаех , че митовете за Кървавата мери са истински’’ ,,Не са . Спрямо легендата тя не убивала по този начин особено пък никои не е я призовавал. ‘’ ,, Че какво може друго да е ‘’ ,,Не знам . Спрял е тока и се е случило бързо , но поне знаем , че е излязла през огледалото , където е надписа’’ ,,Някой идва бягай ‘’ – Джесика успя да скочи през прозореца и се приземи на ливадата долу . Върна се при Роберта

 

-         О Джеси . Какво научи ?

-         Здрасти. До колкото разбрах имаме работа с Кървавата Мери

-         Какво ?

-         Повече ме съмнява , че не е тя . Просто не отговаря убийството спрямо легендата.

-         И как е умряла ?

-         Били са и изкарали очите и е одрано лицето !

-         Защо ли попитах . Да си отиваме . Утре ще видим какво ще правим . Ще помислим как да хванем дух .

 

* * *

 

Седем дни след смъртта на Лара семейството на Сюзън се премести в друг квартал , за да превъзмогнат загубата на най добрата приятелка на Сюзън. Тя имаше два тежки дни прекарани в плач и тъга и в постоянен страх. Страхуваше се да не последва в отвъдното бившата си вече приятелка , която нелепо умря и по жесток начин.

Всяка вечер след като заспи тя сънуваше ужасната картина , която видяха очите й. Будеше с вик и обляна в пот , а родителите й се втурваха да я успокояват. Започна да посещава църква , където се молеше за приятелката си и за нейната собствена безопасност . Молейки се искаше Господ да й прати защитник , който да я пази в самотните дни и нощи. Искаше го много , защото си мислеше , че като се погледне в огледалото някой се наблюдава и всеки момент ще я нападне – беше права но не го знаеше. Мислеше си , че си въобразява , но бързо се махаше огледалото.

Един ден докато се сресваше пред огледалото и се стори , че вижда образ и от уплаха замери огледалото с четката за коса и го счупва  - а то все едно и се усмихваше . В истеричен писък избяга от къщата и отиде в най близката църква да се моли. По случайност Петъо беше там и я забеляза :

 

,,Джес това не е ли онова момиче на което приятелката и знаеш какво ? ‘’ ,, Не може да бъде ! Тя е отиди при нея и я заговори . Ама се постарай да я убедиш , че можеш да я защитиш , защото има нужда от помощ ‘’ – Петъо бавно се приближава до нея и се старае да не я уплаши.

 

-         Извинявай , приятно ми е . Казвам се Петъо и мога да ти помогна.

-         Моля – тя се удръптна и понечи да побегне , но Петъо я хвана за ръката

-         Не се страхувай. Помоли за помощ и аз ще ти помогна. Знам какво преживя и какво се случи с приятелката ти. И не си луда някой те наблюдава и мисля че си в опасност след ритуала , който сте направили.

-         От къде знаеш всичко това ?

-         Стига с тези въпроси . Довери ми се и аз ще ти помогна. Ще открия какво е убило Лара само ме допусни до дома си .

-         Не ти вярвам !

-         Изглеждам ли ти опасен ? Не наранявам хората , а им помагам .

-         Добре прав си ама ти си на по малък от мен . С какво ще ме защитиш ?

-         Въпроса е , че не аз точно ще те пазя , а един друг човек. Но за да го видиш трябва да знам , че ми имаш доверие .

-         Добре покажи ми го.

-         Както искаш . Трансформация

-         Каква силна светлина , ще ослепея.

-         Няма тя няма да те нарани. Това означава , че си добър човек. Аз съм Джесика и аз човека , който ще ти помогне.  Заведи ме в новия си дом да проуча нещата .

-         Ако те види този , който ме наблюдава.

-         Няма да ме види имай ми малко доверие и ще видиш .

-         Добре . Ела с мен .

 

Те си тръгнаха от църквата , а през цялото време ги наблюдаваше Отец Миломир , който като напуснаха църквата благодари на Господ , че е пратил такъв пазител и се отправи да по добре това чудо , което е станало пред очите му.

 

* * *

 

-         Ето аз живея тук – каза Сюзън – И сега какво ще правим моля те кажи ми !

-         Ще влезем , като аз ще бъда невидима , а ти ще ми говориш мисловно .

-         Как ?

-         Просто ми говори на ум , както понякога разсъждаваш . И аз по този начин , ще ти отговарям. Мисля че няма да има проблем да общуваме по този начин. Прави се , че все едно ме няма.

-         Разбира се и друг път съм го правила , когато съм скарана с родителите си .

 

Те влязоха в къщата , а освен тях двете никого друг нямаше . Къщата бе хубаво с луксозно обзавеждане. Скъпи мебели , техники и много други. Лампите бяха с форма на цъфнала роза. Имаше осветление , което Джесика не изненада.

 

,,А сега какво ? ‘’ ,,Не стой като пън , а се качи и започни да се оправяш и разбира се пред огледалото . Аз ще съм зад теб и ще наблюдавам. ‘’

 

Сюзън изтича в стаята си последвана от Джесика . Свали си дрехите , които бяха предназначени за разходки и си облече къщните дрехи. След известно колебание какви обувки да си обуе тя избра домашни чехли. После се отправи към огледалото , за да си оправи косата , която беше разчорлена . Взе най близкия гребен , който бе за кучето , но тя не забеляза . Беше съсредоточена в това което прави , а то бе избягване на собствената си смърт. Докато се сресваше осветлението , което бе нарочно пуснато започна да примигва. Джесиак се заоглежда , но нищо не забеляза освен в огледалото . То сякаш се смееше и това я уплаши , но съумя да успокой Сюзън , която вече трепереше.

Освен небивалата усмивка започна да се очертава и изображение. То срами и на двете кръвта. Представляваше черно бял видеоклип , който показваше как ще умре Сюзън утре вечер . В същия ден когато умря и Лара. Сюзън не издържа на гледката и избяга на вън  - Джесиак я последва.

 

-         Това бе ужасно. Мислих , че си въобразявам , но аз съм следващата . Не мога да повярвам . Не съм правила аз смотания ритуал.

-         Чакай малко , какъв ритуал е правила Лара ?

-         В социалната мрежа има едно приложение , което дава най различни предизвикателства. На Лара и се падна ритуал наречен ,,Кървавата Мери’’ – тя отиде и го изпълни , а сега е мъртва. Това е не възможно да се случва с мен.

-         Знам какво се е случило . Вече ми е пределно ясно. Подвели сте се с този измислен начин и сте призовали зъл дух , който жадува да убива и сега докато не те убие няма да се откаже . Тази вечер поне няма да се опита , но утре ще го направи. Сега като се прибереш покрий всяко огледало с вестници , дрехи , каквото ти е под ръка , а аз ще се върна утре и ще го спра . Ще измисля някакъв начин не се притеснявай.

-         Добре както кажеш.

 

Цяла нощ Джесика мисли какво да направи , за да спре дух. Не позволи да се разменят с Петъо и за това се промъкна тайно в леглото. Преструваше се , че спи , но мислеше начин по който да го спре. На края го измисли и бе убедена , че плана ще успее .

На следващия ден към 18:00 преди здрачаване тя отиде в дома на Сюзън. Като отвори вратата Сюзън остана вкаменена.

 

-         Какво е това пък сега ? Някакъв майтап ?

-         Не Сюзън тази вечер аз ще съм ти , а ти ще отидеш някъде

-         И аз къде да отида ?

-         На дискотека . Тази нощ ще бъде напрегната . Не бива да си тук иначе плана няма да успее. А по крили огледалата , както ти казах ?

-         Много ясно , че го направих . Родителите ми опяваха , н оаз се оправих с малко късмет.

-         Добре . Ето ти пари отиди някъде и се забавлявай , а като се върнеш всичко ще е приключило .

 

Сюзън си взе якето и отиде на дискотека , а Джесика се зае да маха хавлиите от огледалата в стаята на Сюзън. Погрижи се също да прибере другите огледала в килера , където според нея щеше да приключи всичко.

След това слезе в кухнята направи си чаша кафе и се върна горе да чака. Благодареше , че поне имаше телевизор . Поне щеше да се разнообразява вечерта , докато чака .

Но нещо се обърка. Родителите й (в кавички все пак беше в роля ) се върнаха. Това не трябваше да става . Сега и те са в опасност . Имаше огледала за които тя забрави в тяхната стая. Затича се към тяхната стая , но бе твърде късно . Трябваше да направи нещо.

 

-         Мамо , татко ?

-         Кажи мила ? – отговори майка й

-         Елате за малко в моята стая трябва да поговорим.

-         Не може ли тук скъпа все пак сега се връщаме от работа.

-         Не може тук , моля ви елате преди да е станало късно .

-         В какъв смисъл . Пак ли изпадаш в истерия ? – каза ,,баща й’’ , а Джесика изкрещя

-         Веднага елате в моята стая и без да задавате въпроси .

 

Като най накрая отидоха в стаята на Сюзън , Джесиак започна първа разговора.

 

-         Слушайте . Веднага трябва да се махнете от тук. Тази вечер в тази къща не е безопасно .

-         Скъпя пиеш ли си успокоителните ? – попита баща й

-         Не съм луда , но не съм и дъщеря ви. Сюзън е на дискотека , а аз съм тук да я предпазя . Ако не напуснете веднага тази къщя може и да загинете .

-         Мили обади се на доктора ! – каза майка й към баща й . Той тръгна към телефона в коридора , а Джесика използва телекинеза да затвори вратата.

-         Чуйте ме моля ви махнете се от тук бързо . Имаме план с дъщеря ви как да спрем убиеца , но сте тук ще сте ми в тежест. – но бе твърде късно и осветлението замига – Не ужас. Стойте тук и заключете вратата и при никакъв случай не излизайте докато не спрете да чувате шумът от бой .

 

Тя излезе без да докато отговора на родителите , а само чу заключването на вратата . Влезе в стаята тъкмо когато духът излизаше от огледалото. Като я видя духът се нахвърли върху нея опитвайки се да избоде учите , но нещо не му се получаваше. Това му беше интересното , че дух не би трябвало да можеш да го докоснеш . Като го махна от себе си , тя го видя и го огледа . Това не беше дух , а някакъв изрод.

То пак се нахвърли , но Джесика си използва способностите и го вкамени. А след това го направи на прах.

Като свърши всичко , Джесика си върна самоличността и каза на родителите , че могат да се покажат. Те като я видяха просто останаха на място.

 

- Всичко е наред. Дъщеря ви е в безопасност и може да се прибере. И като ви каже , че я наблюдават по добре й повярвайте ,защото не винаги ще се открие някого когото може да й помогне. А й дайте това. Личния ми телефонен номер. Ако иска може да ми се обажда. Лека вечер , а й по изметете малко . В стаята ви има прах.

 


Търсене
Bukvite\Буквите
Препоръчано от книжарница "КНИГИТЕ"
Ти ме спаси
Конкурси на Фондация "Буквите"