<

детелина Петрова Антонова (suhache)

Раздел: Литературни очерци, ЕСЕТА, ИМПРЕСИИ  Цикъл:

Здравейте уважаеми радиослушатели.Намираме се пред входа на училището в което учат предимно сирачета от 6 до 18години. Сега ще се опитаме да поговорим с някои от тях.Здравейте момичета и момчета.Искаме вашия коментар относно днешната ни тема Какво наричаме сирак? След две секундно мълчание едно от момичетата се изказва

-Ами май на нас ни викат така

-Надявам се да не съм обидила никого с този въпрос,но според мен е най-добре да се питат такива въпроси именно вас,защото вие сте изстрадали същината на този въпрос и пълен отговор можем да получим само от вас. Разбирате ли ме?

-Опитва ме се!

-Не моля ви замислете се.Повярвайте ми няма да ви бъде трудно,а и ще ви помогне да навлезете в онзи другия живот,който ще ви очаква след като напуснете тези стени.

Мълчание...

-не можем да ви разбелем напълно,но това което ни говорите ни кара да се замислим и бихме казали ,че въпроса ви е труден защото не е страничен а някакси прекалено личен.

-Това което се опитвам да разбера е че трябва поне да си имал няколко години спокоен и хармоничен живот,за да може да отговориш на този въпрос.Наистина явно един въпрос изисква сам по себе си много повече вдъхновение и знани е по него отколкото чувствителност за ад можеш човек да си отговори дори сам на него.

-Госпожо мтого теща казахте наведнъж ама за нас нещата изобщо нестоят така.Ние сме деца които от много години живеем в някакъв затворен свят,изолиран и ние трудно дори да преоткрием себе си,камо ли да тръгнем да отговаряме на подобни въпроси.Моля ви идете си.Тъжно ни става само като си помислим че всички нас ни наричат сираци,а по скоро е добре да ни наричат предадени личнасти от собствените ни родители.

На площатката се възцари едновременно затишие и ненавиждане,че се наложи и от неудобство най-малкото да си тръгнем. Това което ни остана на следващия ден да зададем въпроса на порасналите хора.Сигурна бях,че там ще имаме повече късмет...


Търсене
Bukvite\Буквите
Препоръчано от книжарница "КНИГИТЕ"
По земите български
Конкурси на Фондация "Буквите"