БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

"Може и да нямате друга възможност. Направете го днес!" Робърт Рийзънър

Никола Николов (metalvu)

Раздел: Литературни очерци, ЕСЕТА, ИМПРЕСИИ  Цикъл: Откровения

За да се отговори на казуса ни трябва емоционално раздвоение, или както там се води психоложкият термин. Но защо ни трябва да не си изтърваме момента и да правим всичко днес? Имах една даскалка, която ме научи, че всеки ден трябва да бъде живян, сякаш ни е последен. Има ли логика, да следваме мисълта на Робърт Рийзнър, или това са просто поредните глупости, с които да си запълваме проклетото време?

Ами по- добре е наистина да правим всичко днес, сякаш нямаме друга възможност. Живота учи, рано или късно, че от много мисъл не се стига до нищо хубаво. Импусливните решения може и да изглеждат странни, но в тях се крият нашите емоции и са по-богати на мъдрост, отколкото опита и все пак ни разкриват, колко различни сме. Това ни отделя от останалите и ни прави живота интересен и без тези импусливни решения, се губи неговата красота.
Ако се вгледате в заглавието, ще се изпълните с носталгия, а лично и на мен ми текнаха няколко сълзи като си припомних, какво съм изтървал, защото не съм се вслушвал в мисълта на Робърт Рийзнър. Когато изтървем момента да свършим нещо важно, което сме можели да направим само чрез импусливното си мислене и доказваме ,че живота губи смисъл без тези красиви моменти, в които се поддаваме на шиб***те си емоции. Така се доказва старата теза: "Живей за мига!". Всеки, който е избрал този път е осъзнал, колко е добре за самият него и колко много може да спечели. Направете го днес, утре може да е твърде късно! Така си е! Протакването е слабост, а печеленето на време до измисляне на уж "адекватни" решения не води до нищо хубаво. По този начин всеки от нас е изгубил нещо или някой много ценен.

Може да нямаме друга възможност, затова е по-добре да правим всичко на мига, днес и сега. След това може да е твърде късно, а времето не се връща назад.


2011-09-12

Питай знаещите

Специалистите в областта на писане, издаване и продаване на книги, ще отговорят на вашите въпроси

Абонамент

(скоро)

Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)