БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА


Фрагменти 3

Ангелина Георгиева Катер (briconcella)

Раздел: Литературни очерци, ЕСЕТА, ИМПРЕСИИ  Цикъл: Фрагменти


Съществуват ли нещата между себе си и думите за тях ...

Някъде между нещото и думата за него, се губи нещо и думата отлита много високо.

Тези хора, които са по-близо до нещото, не могат да виждат думите, онези, които са по-близо до думите, не познават всъщност нещото. И те все някога тръгват да се срещат някъде по пътя. Има едни, които вървят в погрешна посока, има едни, които въобще не вървят и тези третите, който вървят срещу себе си. Дотук е достатъчно трудно.

А не забравяйте, че думите им са на различни езици, така че усложнението е още по-голямо. Прибавете към това личните особености на всеки, тайните му болки и нервни изтръпвания при спомена за тях, спомените му изобщо, общото му физическо разположение, концентрацията, настроението, отпочиналост или умора, целите му, жертвите му, сънищата и мечтите му, срамните желания, явните желания, тайните желания, миналото и бъдещето, кармата му, усмивките му, горчилките му, песните му, писъците му, темпото му, знананията му за неща, липсата на знания за други, съвсем личния код на поведение, уникален като отпечатък от пръсти, посоката на погледа, светлината , атмосферните условия, часови зони, състояния ...

Става толкова сложно, че човек не може да проумее как въобще е възможно да се срещнеш с някого. Трудностите са толкова много, че статистическата вероятност е равна на чудо.

Така че излиза, че всяка Среща е Чудо.

Толкова много чудеса...


2003-06-13