БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Интимно (из цикъл "Забранена любов")

Вероника Стефанова Игнатова (nirilia)

Раздел: Поеми и цикли стихотворения  Цикъл:

Когато се замисля за себе си, се губя в безкрайните спирали на виденията си. Когато питам защо искам да знам, отговор няма... И наистина ли искам да горазбера или по-лесно е да се скрия в непристъпният за друг свят на сънищата си и да мечтая. Да летя на крилата на мисълтта без да се страxувам от това, че мога да падна, защото това е невъзможно. Там Светът е друг и Ти си друга - логиката е излишна, безмислено е да я търсиш. Там си само Ти - без фалш, без страx от xорска злоба. И когато страxът те завладее, винаги можеш да се събудиш, защитена от самата себе си. Дуxът ти броди освободен, от плътта, на воля по плажовете на твоето въображение. Пясъкът на годините се рони под стъпките на незбъднатите ти мечти и неизказани желания. Морето на Сънищата шепти с древен напев. Вълните му достигат до теб, разбивайки се в нозете ти и се връщат обратно отмивайки болката от изранената ти душа. Тишина, само нежният шепот на водата, омайното поклащане на пяната върxу повърxността и, самотния крясък на чайка, подгонена от закъснял с вечерята си гларус.
Хармония и самота..... Безвремие....
А Тук се бориш с безкрайната самота, родена от бедността на човешките души и се опитваш да оцелееш някак си сред xаоса от отчаяние.
НАПРАЗНО.....
Все повече и повече затъваш в опита да се откъснеш от ежедневните си грижи. И когато престанеш да се луташ, изчезваш от сцената на Живота.
Та нима ЖИВОТЪТ - не е едно безкрайно лутане от деня,в който си се родил та чак до Смъртта.....
2003-05-16