БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

Телефонът

Светослав Станев Петков (пето7)

Раздел: Еротична проза  Цикъл:

                                                                          Телефонът

 

 

Не знам дали това означава, че съм преуспял, но вече си имам GSM. Съгласете се, че в днешно време, ако нямаш отлични комуникации, просто си вън от играта. Дълго го чаках, но сега съм най-щастливият човек. Ето го, пипам го, галя го, той е като малка лодчица от борова кора, приятно тежък, зареден… Дали ще звънне? Всъщност никой не ми знае номера. Не, никой не знае, че имам мобилен телефон. Трябва незабавно всички да научат. Най-добре е като начало да го държа непрекъснато в ръката си.

Много важно е да променя незабавно своето поведение в обществото. Нравите се менят, еволюират. Представете си, че си пия питието в едно кафе и изведнъж  “джиесемът” звъни. Как да постъпя. Изчаквам да изсвири три пъти мелодията, за да могат всички да чуят. Тогава и тези, които не са го видели върху масата, ще го съзрат. Лицето ми е каменно, очите ми престават да се въртят и оглеждат мацките по околните маси. Вдигам го и прецеждам през зъбите си едно “Да”. Говоря кратко, но не съвсем. Погледът ми е вперен в блондинката на съседната маса, но аз сякаш не виждам, че тя започва да ме гледа с влажен поглед. Почти голите й крака се раздвижват, като че ли искат да се преместят незабавно на моята маса. Гласът ми е уверен, силен и делови. Най-сетне проявявам интерес към краката. Първото което установявам е, че са много дълги. Това е добре, защото означава - тази дама е романтична, мечтателна и прекалено чувствителна. Красиви крака, въпреки че не съм проверил 13-те изисквания по отношение на коляното, глезена, вдлъбнатината отзад на крака под коляното, мускулът на прасеца, ахилесовото сухожилие, бедрото… Ето дамата става, идва до мен, аз разрешавам да седне, поръчвам й питие и т.н.Това разбира се нямаше да се случи, ако не беше това вълшебно апаратче, което сякаш изсвирва любовен сигнал.

Скоро посетих една изложба. Разхождам се между пастелни, маслени и акварелни платна, автопортрети и разни фантастични мистериозни рисунки. Галерията представя повече от сто художници с техните произведения - живопис и графика, керамика и стъкло, текстилни пластики, гоблени, икони от  дърворезба, малки пластики. Навсякъде можеш да видиш нестандартно изразяване с най-различни  изразни средства. И изведнъж GSM-ът звъни. Акустиката на залата е невероятна и усещам как всички посетители спират да се движат.  Говоря кратко и ясно.

- Мога ли да се посъветвам с Вас, защото съм силно разколебана.

Екстравагантната дама ме гледа да не кажа възхитена, сякаш току-що е разбрала какъв специалист-изкуствовед съм.

- С най-голямо удоволствие - се съгласявам, без да се колебая.

- Страшно съм изкушена да закупя една картина, но … нали разбирате… сама ми е трудно да…

- Ще бъда щастлив да ви помогна.

Не мога да скрия, че дамата е прелестна и когато ме завежда пред избраното от нея платно аз се улавям как гледам повече красивия й бюст вместо маслената цапаница. Нищо не ограничава женската фантазия. Жената знае силата си и не се страхува да привлече погледите върху ония свои прелести, за които мъжете открай време имат слабост. Силуетът на прелестните гърди стои много добре върху картината и даже я допълва.

Е, занесохме произведението на изкуството у тях. Боже, какви богати жени има. А как е облечена - екстравагантна отвсякъде. Сложила е един копринен шал вместо пола в топли цветове и палави мотиви, а бельото й е станало като основна дреха. Сега фламенгото е на мода - екзотичен стил, който отвява сякаш завинаги баналното бяло класическо бельо. Червените й бикини са ярки, линията им е предизвикателна. Цветчета в испански стил се мяркат по дантелите, заимствани от разкоша на испанските рокли.

Пием уиски с лед в огромен хол, превърнат на картинна галерия. В този действително елегантен салон бъбриме за изкуство и политика. След реституцията са я навивали да махне снимките и портретите в огромния хол и да ги замени с картини. Тя можела да си позволи и по-скъпи платна, но предпочела фамилните композиции като в старите английски замъци. Сега е започнала да събира и картини от млади художници като тази последната от изложбата.

- Спокойна ли си вече?

- Не знам, у мен всичко е спонтанно, преливам от чувства, радвам се на живота. Обичам да ходя боса, да карам открита кола дори когато вали.

Тя е дъщеря на известен юрист, но още не е омъжена.

Красавците като мен са абсолютно нещастни в любовта, защото обикновено си гълтат езика, когато наистина харесат някоя жена. Поведението ми става неадекватно, защото страхът от отказ парализира мисловния ми процес. Както повечето симпагяги и аз съм свикнал да ме ухажват и дори понякога не знаем елементарните правила на свалката. Едно нахалното поведение и самоувереност отблъсква умните жени и ако не се вземем в ръце, сме обречени никога да не осъществиме сериозна връзка.

- Знаеш ли, много си падам по художници. Художникът има това предимство като писателя и композитора,че може да не се появява лично пред публиката си. Това го спасява от много неудобства. Например не се интересува дали е бръснат или дрехите му са скъсани. Бягството от суетния бит е предимство, което концентрира усилията в работата им.

Тя ме поглежда предизвикателно и продължава:

- Художниците са най-демократичните творци. Налага го индивидуализмът на работата им. Изкуството сега е освободено от всякаква опека. Никоя картина не се създава, заложила предварително в себе си своя успех. 

- Тогава творецът не трябва да се притеснява за успеха, защото изобщо не го очаква. Успех ли беше едно време да откупят картина по нечие партийно нареждане и да я тикнат в склада на някоя галерия.

- Предлагам да играем на карти - дамата ме прекъсва. Аз много обичам покера. Понякога даже посещавам казината.

Не съм играл на покер от 20 години, но се съгласявам. Играта е сериозно нещо, но комарът е затъване в блатото.

Изпиваме бутилката с уискито.

- Решила съм да си татуирам  малко драконче на рамото. Казват, че татуировката върху женското рамо привлича мъжките погледи като магнит. Жените с татуировки били два пъти по-ухажвани.

- А защо не се татуираш с отровна змия?

- Защото отровните змии са характерни за жените вамп. Фаталните жени обичат също и картинките с пантера или тигърче. Тази татуировка означава  опърничав характер.

- Но тогава ще се издадеш веднага. Представи си, че те видят на плажа с кобра или хищник по раменете. Това е сигнал за мъжете, че трябва да се пазят от теб -може да си  отровна и да хапеш.

- Ако сегашното ми гадже се заиграе с моята приятелка или с някоя друга ще ме загуби много бързо. Хубавото на сегашните татуировки е, че са временни и се изтриват.

- Татуировката издава чувствата и характера ти. Ако видя момиче с татуирано драконче или делфинче, сигурно ще трябва да я гледам  като писано яйце.

Тя замълчава, сякаш си избира татуировка. Аз продължавам:

- Жената е като дивеч: да гониш 20-годишна, е все едно да отидеш на лов за дребен дивеч, защото понякога  не си заслужава нито ходенето, нито джепането. Но на 30 години тя е като тънконога сърна и си струва  ден и нощ да я дебнеш на пусия. Веднъж, обаче, ако ти падне на мерника,  ще я застреляш с огромно желание.

- А ако е на трийсет и пет - заинтересува се тя.

 - На 35 години жената е патица. Можеш да измръзнеш по гюметата, докато я удариш, но си заслужава дебненето. Ако попаднеш на четирийсет годишна е все едно е да стреляш по заек, а да удариш кучето си. Трябва поне от съжаление да я задоволиш за успокоение на  душата й.

- Искаш ли преди картите да поиграем на бутилка.

Празната бутилка разпалва още по-силно страстите. Бяхме полуголи, когато започваме да раздаваме картоните.

- Какви мъже харесваш?

- Не е хубаво онова, което е хубаво, а е хубаво онова, което се харесва. Щом се интересуваш, трябва да знаеш, че трудно устоявам на интелегентен мъж с хубави сини очи.

- Не мисля, че любовта е изчезнала, но за съжаление на мен ми мина времето да пиша любовни стихове. Любовта побеждава всичко.

- В думата любов може да се побере смисълът на един живот. В тези ужасни времена, в които живеем, поезията е като лекарство. All you need is love!

Какво се получи все пак в края на тази прекрасна вечер. Тази прелестна жена спечели моят любим GSM, след като ме помоли нежно да го заложа и аз авантюристично се съгласих. Тогава срещу моите три дами тя извади три попа и аз бях съкрушен - вече бях без мобилен телефон.

Единствената утеха останаха нейните наистина чудесни ласки за останалата част от нощта, която никога не се повтори.

                                                  2001 г.


2005-03-20