БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

ДЕМОКРАЦИЯ (Предпоставки за употреба)

Чорко Тотев Тарантупски (шмекер)

Раздел: Еротична проза  Цикъл:

 

Същност: Демокрацията като средство за употреба се заражда в древна Гърция. Произхожда от ДЕМОС и КРАДОС...сиреч, начин за краднене от демоса! За по-добро звучене вместо ДЕМОКРАДНИЯ с времето наименованието се трансформира в ДЕМОКРАЦИЯ. Същността на ограбване на плебса и демоса обаче и в днешната епоха се е запазила! Само методите са префинени с времето.Обяснява се , че кражбата произлиза от народа и се упражнява от негово име! Пфу! Управлението исках да кажа! Ама на умните им е ясно.

  Някакъв инглизин бе рекъл, че като метод е несъвършена, но нямало по-добра измислена! И си е прав човеко! Много е трудно да се създаде по-добра организацийка,  шайка безродници да вегетират с фамилиите си над цели общества!

 

Организация: Осъществява се под благовидната форма на държавно управление, чрез имитация пред бунаците и  баламурниците на право на избор.Паявят се списъци с имената на проверени в обирджийството мошенници, рапределени в групи, наречени партии! Твърде често е видно, че далавераджиите от една шайка (пардон партия) се явяват в списъците на друга такава, която се била борила за по-добри блага за слепците. Евентуално. Под слепци разбирай всички онези, които безропотно отиват пред свърталищата наречени изборни секции. Там гласуват, за да гладуват, подлъгани от блянове за просперитет, народни правдини и друга такава глупотевина.

 

Избори: Извършват се на определени периоди, в които стадото оглупява и ослепява. За замазване на очите се използва прах или стръв от всякакъв възможен вид грандиозни измами! За сведение -  да се прочетат обръщенията на партийната сган от последните избори! Там в синтезиран вид се вижда на какво кълват бунаците от днешно време! Периода на осъществяване на изборите е 4 годишен! Явно е установено, че плебса забравя за това време кой с каква гнусотия го е мазал! За най-новите измами имайте търпение да мине съответният мандат. Към  вече съществуващите  се нароиха и нови видове шайки от рода на ДЕМОКРАДНЕМ от Силна България, НОВОТО БРЕМЕ, Славно Съсипвали България и много други знайни и стари мутрагени, хвърлящи се самоотвержено и с готовност на купчината фондове, задаващи се от Европата!

 

Представителност: Тя е немаловажната част от ДЕМОКРАДНЕНЕТО! Прави се, за да може създадените подопечни структури да обясняват  как е напълно законно обирджийството! Това, обаче, да не лъже случайно сврелия се тук плебс да чете, че важи и за него! За 2-те кила домати или задигната кокошка ще си го отнесе за години напред, за да му държи топло!

За благозвучие, тези подопечни структури са получили наименования като съд, прокуратура, следствие - правораздавателни и правоохранителни органи сиреч!

Представителността е на базата на онези изтръпнали от глад и побой мургави кебапчии, заслепените от партийна правда другари (така се самонаричат) и плеядата подлоги по места, папащи от софрата и блъскащи се за пост, които след преброяването се вижда, че представляват около 25 % от народонаселението, обитаващо този регион!

 

Индивиди: Обикновено това са добре подбрани безличности! Общото във всички тях, е умението да мимикрират и се пребоядисват с единствената цел да чучнат при откриването на първата сесия на тъй нареченото НАРОДНО СЪБРАНИЕ. По–правилно дидактически е да се нарече СЪБАРЯНЕ, ама нейсе! Утвърдило се е и то като такова... И първата по важност и неотложност  задача е да си гласуват драстично увеличение на  бедното възнагражденийце, завещано им  от предходния ПАРЛА....мент. Та след удрянето на хлопката плеядата безлични избранници се юрва по бордове, АД-та, ООД-та, ОФФ-шорки (хи, хи), комисии, трансмисии, клубчета и други формацийки за доошушкване на мангизи! До следващите избори съответната партийна сган (наименованието класа не подхожда на местаната измет) си осигурява спане по банките и четене на пасквили, пардон вестници купени от тях (в буквален и преносен смисъл), до момента на поредната необходимост от щурмуване на заветните листи!


2005-03-11