БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА


Любов

Ина Любомирова Герджикова (Ина_Герджикова)

Раздел: Литературни очерци, ЕСЕТА, ИМПРЕСИИ  Цикъл: Досега

"На М"
Не вярвам в любовта…
Не и в тази, която изпитвах някога към теб.
Не и в тази, която събира хората до края на дните им – и в безлунните нощи, и в неслънчевите дни, в болката и в радостта, в полета и в падението.
Не и в тази, която те кара да желаеш цял живот да държиш ръцете на един човек, да заспиваш до него всяка нощ. Да го търсиш в цялото си отредено време на земята и дори да го намериш, той да не те обича по същия начин. Тази любов, която те зарежда с желанието да го слушаш безкрайни часове, да вярваш в него и да знаеш, че и двата ви живота взети заедно няма да ви стигнат.
Да жадуваш вечно прегръдките му и нищо земно да не може да ви раздели.
Онази любов, която те кара да плачеш, когато го изпращаш с дъжда, която ви закриля докато танцувате върху лунната светлина.
Онази любов, за която не трябват думи, а само вдъхновение…
И когато е така – светът е само за двама. Тя е света… Любовта, за която се хвърляш в огъня, за която си готов на всичко.
Тази любов не е за хората – тя е изцяло магия…
Не зная дали ти или аз ще я срещнем някога.
Ти вярваш в нея? Аз не.
А обичал ли си някога така? Така че нищо да не може да спре полетът ти към този, който обичаш?
Обичал ли си с тази любов? Кълнял ли си се с всички думи и във всичко? Крещял ли си от болка? Умирал ли си с мълчанието? Молил ли си се на колене да те пощадят - теб и тази любов?
*
Аз обичах някога така! И сега съм обречена да не мога да обичам…Никога пак така… Ала сега всичко е минало. Не вярвам в тази любов! А друга няма…
2001-05-25