Любов

Казват,че любов било това. Любов ли? Ами,що е то,любовта? Любовта,казваха ми някога,била: само една,голяма и красива,единствена и неповторима. И признавам си аз,като бях още мъничко дете-не знаех какво означава това. Знаех само що е родителската обич-татко,мама,баба,аз. Дядо,Съни и Котрах-нашата обич е една. На разходка под ръка-баба,внуче и куче. Татко,мама,дядо и Котрах,нашия стар,хитър котарак-на кафенце за лаф.

И няма нищо по-прекрасно от любовта! Да чувстваш и да обичаш! Ала,трябва да се знае! Любовта не е туко-тъй игра,нито пък детинска шега! Тя може да е ураган и вулкан. Като мълния те поразява и като красива,мистична пеперуда изведнъж се изпарява. Тя е като дар,дарен от божий и в същото време е като капан-само че дали е добродетелен,е,това не знам!

Любовта за двама е на този свят голям-за млади и за стари,за пакостливи и добри. По някаква причина,стопля се сърцето нашо. Силно започва да тупти. Усещаме се нервни,неразбрани и за миг питаме се дали , ,,Да не би пък да сме откачили днес или пък е,я другояче?“ Болни ли сме,или просто лудовлюбени-загубени?

И виждаш ти,например,двама млади влюбени,вървящи под ръка. Усмихнати един на друг и усещащи гъдела на любовта. Искат да се смеят,искат да се радват. Да плачат и да скачат…чаааак до небеса. Гледат се ,и разменят си тайнствени,изпепеляващи погледи между тях-но не са тези погледи,предсказващи за вечерта,те са времето и годините,които ще прекарат заедно,щастливо,доволно и радостно.
Или пък,например,виждаш баба и дядо,говорейки си един на друг,смеейки се на техните весели,отдавна минали шеги. ,,Ха-ха-ха!“ И разказват си те за стари мечти и минали,изминати отдавна,скъпи моменти-от първото йм се зародило приятелство в детските години до сега-сплотеният живот и взаимното уважение.
Уви,любовта днес, ,,развалиха я“,я- направиха я грозна,показваща само тази нейна страна. В която няма истинска обич. И знам,хората ще разберат за какво говоря,е,по-скоро пиша,но все пак трябва да се знае,не от мен а от любовта-,че тя не заслужава уважение и признание,ако е ,,поднесена“ така! Че има ли любов и взаимно уважение,подкрепа и разбирателство едно-тя не е ,,загубена“ нещета,тя е истинска любов! И тук се извинявам за това,което ще напиша,но… просто няма как! Любовта не значи да мислиш само с долната глава,тя преди всичко значи разбирателство и едно-взаимно уважение!

И ако трябва да бъда честна,макар и аз така да пиша за любовта,не знам какво е това- човешко чувство на радост и удовлетвореност да споделиш живота и моментите си с някой досега. Любовта с любимия не ми е май добре позната,всъщност никак даже. Но аз не бързам и не искам все още да срещна любовта си сродна,голяма Има си време,има си и мечти. Засега предпочитам да си уча и играя видеоигри!

И ето,ти човече! Ако си го прочел това,знаеш вече какво е любовта-трептящо в теб чувство,все едно размахва се махало. И това топло чувство,каращо ни да летим някъде из нашите,вълшебни,собствени висини,и тупти сърцето,и мислите за нашите близки,роднини,приятели добри,родители незаменими и единствения ни любим/любима,с които са заети- - В ЖИВОТА НИ ВИНАГИ КАТО СПЕКТАКЪЛ БЕЗКРАЕН ИГРАЕШ ТИ И НИЕ ПОСТОЯННО ВСЕ ОКОЛО ТЕБЕ СЕ ВЪРТИМ!