БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА

TrueStory.bg те предизвиква: Напиши разказ на тема "Времето лети"

TrueStory.bg те предизвиква: Напиши разказ на тема "Времето лети"

На 25 ноември TrueStory.bg навършва своите 5 години, а като че ли беше вчера, когато се роди идеята за създаването му - в разговори и надежди за една положителна промяна на медийната среда в България. Наистина не усетихме как отлетяха 5 години, но искаме да запомним този момент от развитието на сайта с ваша помощ.

Една от важните цели на TrueStory.bg винаги е била всеки да намери по нещо лично за себе си между редовете му и да се почувства част от проекта. Това е и причината категорията „Предизвикателства” да съществува като важен елемент от TrueStory.bg.

За първи път преди 5 години ви предизвикахме да ни напишете разказ. Сега го правим пак като темата този път е „Времето лети”. Защото времето наистина лети – както неусетно отлитат 5 години в търсене на позитивното и доброто около нас и в България.

Разказите на тема „Времето лети” трябва да бъдат авторски и непубликувани в интернет пространството до момента, с обем – между 55 и 1555 думи. Ще очакваме творбите ви, придружени от две имена и възраст, като лично съобщение във Facebook страницата на TrueStory.bg до 23:59 ч. на 5.11.2019 г. Победителят в предизвикателството ще получи електронен четец за е-книги Kindle Amazon 2019, любезно предоставен ни от Ozone.bg. А печелившият ще бъде определен от жури в състав:

Мартин Колев – един от най-популярните съвременни български писатели, автор на трилогията „Софийски магьосници”.

Теодора Божилчева – преводач и мениджър авторски права в издателска къща „Бард”.

Ралица Стоянова – журналист и финалист в конкурса на БНТ „Ръкописът”.

Велислав Иванов – автор на сборника с разкази „Образи и отражения”, победител за 2018 г. в Националния конкурс за къс разказ "Рашко Сугарев", автори до 35 години.

Желаем ви вдъхновение, което да оставя изпод пръстите ви незабравими текстове. Защото времето лети, но написаното остава!

Всички подробности за предизвикателството ни "Времето лети" ще намерите в Общите условия на играта.