ИЗДАТЕЛСТВО "БУКВИТЕ'

Какви услуги предлагаме:

Помощ на автора

Всичко започва още в процеса на написването на книгата и даже преди това. Ако се свържете с нас, ще Ви дадем напътствия кои жанрове са продаваемите книги, как да оформите книгата си така, че да е готова за печат, как да си създадете имидж като автор и да подготвите рекламната кампания на книгата Ви. Всички тези неща се правят, ПРЕДИ ДА ОТПЕЧАТАТЕ КНИГАТА СИ, а не след това да ни пишете: „Тук имам едни книги и не знам какво да ги правя?!“

Редакция на книгата

Редакторът е първи читател! Много неща, които за автора изглеждат добре написани и логически свързани, в очите на човек, който няма цялата история в главата си, изглеждат различно. Нашите редактори ще ви помогнат да поправите всичко това, за да се получи една прекрасна книга. Имаме специализирани редактори за поезия, които ще ви помогнат да си подредите стихосбирката така, че стиховете да са едно неделимо цяло, ще ви помогнат да си оправите римите и метриката и да се получи една наистина продаваема книга. Повече информация за работата с редактор прочетете тук.

Коректорски услуги

Коректорските услуги са задължителни, независимо какво смята авторът за своята грамотност. Последните години се смениха много норми в правописа и училищните ви знания до голяма степен остаряха.

Вземане на ISBN

ISBN е задължителен за издаване на една книга. Това е безплатна услуга на Национална библиотека. Ние предоставяме такъв номер на всяка издавана от нас книга. За повече информация прочетете тук.

Разработка на корица

Оформлението на корицата е в зависимост от типа на книгата и дали е насочена към пазара.

Кориците са изключително важни при продажбата на книги. Над 50% от случайните продажби в книжарниците се дължат на кориците. Поставена на лавиците в книжарницата, Вашата книга се конкурира с останалите няколко хиляди и дали ще привлече вниманието на купувача, зависи само от оформлението ?.

За жалост съвременните корици трябва да се оформят като плакати. Задължителна е предизвикателна картинка, ярки големи надписи, в повечето случаи изпъкнали (с преге) и/или отпечатани в допълнителен цвят/бронз.

Разработката на една корица е нещо, което се учи 5 години в Художествената академия и не става с просто крадене на картини от нета. Ние имаме художници, които са се специализирали в разработката на корица и ще ви помогнат вашата книга да стане забележима сред другите.

Дизайн и предпечат

Оформлението на една книга има много специфики - авантитулна страница, титулна, редакторско и издателско каре и други подробности, които трябва да се знаят, за да се получи истинска книга. Ние сме издали почти 1000 книги и сме запознати добре с тях.

Отпечатване на книгата

Предлагаме различни варианти за отпечатване според тиража на книгата. Ние сме едни от първите, които въведоха технологиите за малки тиражи, като позволиха издаване на 20-50 броя, което силно минимизира разходите при издаване на книга.

Премиери и представяния

Основният канал за продажба на български книги си остава директната продажба, а именно – премиери, турнета, базари и панаири – място, където се срещате очи в очи с читателите си.

Ние сме се специализирали в продажба на български книги и организация на премиери и турнета. Можем да помогнем вашата книга да достигне до читателите. Повече за това можете да прочетете тук.

Предлагане по книжарници

Въпреки че специално за български книги книжарниците не са най-добрият канал за продажба, можем да ви помогнем да разпространите книгите си по книжарниците срещу Търговска Отстъпка от 55% от коричната цена.


Предлагани услуги от Фондация "Буквите

Издаване на хартиени книги

Издаване на електронни книги