БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРАБиография/Библиография

Казвам се Мирослав Николов Петров от Русе. Роден съм на 25.11.1978 г. в същия град. Понастоящем живея и работя в него. С писане на фентъзи се занимавам от около четири години. Отначало започнах като на шега с написването на една история наречена "Приказка за дракона Флоуъренгоу". Тя бе публикувана в списание Фентъзи Фактор бр. 6 от 2001 г. С нея и спечелих конкурса на списанието за фантастичен разказ. Другата ми публикувана творба е Тайната на Мечето усое, която пускам и в този сайт. Тя бе написана за Таласъмия 2002, но впоследствие влезе в сборника "Звяр незнаен - българското фентъзи"
Пиша много и с желание. Мечтата ми е един ден да видя на пазара своя собствена книга, както и да докажа, че и ние българите можем да пишем свястно фентъзи, а не само западняците.
Творбите ми Ключът и Тайната на Мечето усое са малко по- нестандартни, тоест в тях се опитвам да смесвам митология и българска история. Засега все още не съм се захванал, но имам намерението да напиша една история в която се омесват нашите български приказни създания и конкретна историческа обстановка. Това обаче е проект за в бъдеще, който изисква много усилия и информация. Но пък аз не съм човек, който се предава и рано или късно и това ще стане...
Ще се радвам, ако давате мнения за разказите ми.
С поздрави към всички, които си направиха труда да прочетат тези резове
Мирослав