БУКВИТЕ - САЙТЪТ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРАБиография/Библиография

Казвам се Анатолия. Името ми е с древногръцки произход и означава Изгрев. Най-красивите и слънчеви земи на Изтока носят същото име. Там, където е била построена Троя. Там, където се е водила Троянската война.

Родена съм в Плевен. Завърших Езиковма гимназия в Ловеч. Магистратура защитих в Софийски университет, специалност Геология. Пътувах доста из страната и това ми помогна да оценя красотата и величието на земите ни.

С писане се занимавам още от 12 годишна - стихове после разкази, публикувани в медиите. Занимавала съм се с преводи от и на френски, говоря добре руски и английски. Обичам историята, рисувам (в сайта ще кача няколко свои картини, за тези, които ценят това изкуство).

Историята и философията на тракийската цивилизация ме привлече през 2005 година, преоткривайки личноста на починалия прафесор траколог Александър ФОЛ.
Затова и го направих прототип на Главния герой в трилогията - Александър Валан. Впчатлих се, колко дълбока е религията и философските учения на траките. Привлякоха ме десетките интересни истории, споменати от древногръцки и римски автори. Преоткрих един нов свят, толкова чист и така близък до природата и до хората, че трябваше да го покажа на всички вас, читателите, за да обичаме повече Земята, върху която живеем. Да ценим красотата и изящността на древните тракийски накити и предмети, да опознаем тайнството на Тракийския дух. Впечатли ме и жестокостта на тази религия и мистичността на Древния оракул.
В книгите ми ще срещнете много интересни и неизвестни факти, митове и събития, свързани с известни исторически личности - пълководци, императори, философи, поети и мистици. Пред очите ви ще оживеят множество легенди за древни тракийски герои като Орфей, аристократката Лесескепра, красавицата Неренеа, смелият цар Рез и редица Богове като Дионис, Ананке Адрастеа, Котис и самият Тракийски оракул.
Ще се радвам да внеса в сърцата и душите на всички вас малко от пламъка и величието на древна ТРАКИЯ.