982. Време е за Приказки

Време за възкръсване | Илияна Каракочева /Ина Крейн/

Дори в забързания компютърен двадесет и първи век човешката душа все още има нужда от глътка светлина и кратка отмора с красивата мъдрост на вълшебното и цветното.

Това е възможно, лесно и просто. Трябва само да се отвори корицата на книга с приказки и да се пътува из пълните с приключения страници. Прекараното време в този уникален свят не е нито пропиляно, нито изгубено. То е изпълнено с красота, мъдри уроци, топлина и уют.

Художественото пространството на текстовете отвежда читателя или слушателя на уникални места – хем познати, хем непознати. Среща го с герои – и обикновени, и необикновени. Прави го част от истории колкото невероятни, толкова и реалистични. „Приказно“ не означава само измислено. В творбите действителността се среща и слива с фантастичното, за да създаде магията на онова очарование, което да ни усмихне, натъжи, пречисти, поучи, замисли.

В приказките авторът споделя с читателите красивото и мъдрото от житейските уроци, които е научил с годините. Показва им колко прекрасен може да бъде светът, в който живеем, ако го погледнем с очите на дете – чисто, любопитно, обичащо.

Човешката душа живее и се храни със слънцето на усмивките, с живата вода на мъдростта и приятелството. Топли се от обичта на задружното семейство и любовта между хората. А всичко това по неоспорим начин е втъкано в приказните творби, независимо дали са авторски или фолклорни.

Приказките са вълшебен лек против сърдечна грозота, могат да спасяват, лекуват, хранят и милват всяка докоснала се до тях душа.

На всички малки и големи деца, които ще пристъпят прага на приказния свят, пожелавам светло пътуване. Не бързайте, насладете се на срещите с героите, вслушайте се в думите им. Разговаряйки с тях, ще водите диалог и със себе си. Може би ще научите тайни, които ще променят живота ви и ще го направят по-светъл, по-топъл, по-красив. Искрено се надявам да се случи на вас, както се случи с мен!

Време е за Приказки!


2017-02-23

Питай знаещите

Специалистите в областта на писане, издаване и продаване на книги, ще отговорят на вашите въпроси

Абонамент

(скоро)

Сбъдни мечтата си, издай своя книга! Мечта за книга"(http://dreambook.bg)