Ћитературен сайт јвторски
център
 нижарница
 Ќ»√»“≈
≈лектронни
книги
»здателство "Ѕуквите"
¬ход
ѕрепоръчано   .
ѕрепоръчано
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
.
.
 
»«ƒј“≈Ћ—“¬ќ Ѕ” ¬»“≈   .
  »здателство "Ѕуквите" е специализирано в издаване на българска литература. „рез него много автори са издали своите първи книги.
»«ƒј…“≈ ћ≈„“»“≈ —»!
  «акон за авторското право и сродните му права
  «апочваме публикуване на «акона за авторско право и сродните им права. “ой разглежда теми, които каса€т пр€ко всички автори, а много малко от авторите са го чели и познават правата си.
.
.
“Џ–—≈Ќ≈   


–азширено търсене
Google Analytic
 
 
ѕрепоръчваме
от €ким
 
 ра€ на времето /верси€- ƒжак/
ѕоследна
—Џ –јў≈Ќ»≈
»ндиго /анацикличен стих/
ƒ≈“≈ Ќј ћ–≈∆ј“ј
—фумато
¬иновно сам
»злизаш бавно от морето ...
ћахмурлук след разд€ла
¬–≈ћ≈ ≈ «ј “–≈“» –≈Ќ≈—јЌ—
»з " Ќ»√ј Ќј —ћЏ–““ј"
“ъга
ј« Ќяћјћ —“»’ «ј ѕ–ќЋ≈““ј
≈ротично
ќблечена в екстаз
ѕрeпоръчвани ≈-книги  
   яким ƒ€нков »ванов(€ким)>>јнгелите на забравата  
јнгелите на забравата
  яким ƒ€нков »ванов (€ким)
  –аздел: –ј« ј«»  

јнгелите на забравата

У ъсно е вече,
а т€ не дойде.
јз- глупъкът € чаках
ц€ла вечност.
¬ечност ц€ла
чаках €- глупакът аз.
ƒойде не т€, аЕ
вече е късно!Ф
 
     
        Ѕеше студена ноемврийска вечер. ÷€лата компани€ вече си тръгваше от заведението, където се събираха редовно, за да пийнат по едно-две питиета и да изб€гат от ежедневието в при€тна компани€ и сладки приказки. Ќо ƒжак реши да остане още малко. “ой чакаше при€телката си, ко€то тр€бваше да бъде тук още преди час. ѕоръча си една водка и започна да се чуди къде ли може да е “€ сега. ¬с€какви мисли минаха през вече зама€ната му от алкохол глава. ѕървото, за което се сети е, че “€ е попаднала в ужасно задръстване. —лед това реши, че, както винаги, зле си е организирала времето и затова закъсн€ва. «почна да си € представ€ в куп нелепи, опасни или интимни ситуации, но всеки път намираше и н€какво оправдание за не€. «ащото “€ не можеше да бъде виновна, не и “€. ћомичето, което беше за него най-важното нещо в този живот, беше чисто. “ой тр€бваше да в€рва в не€, за да не загуби смисъла. Ќо времето минаваше. Ѕавно и безмилостно стрелките на стенни€ часовник в ресторанта се върт€ха и остав€ха все по-малко м€сто за надежда. ƒълго подтисканите гн€в и болка започнаха да си проправ€т път към съзнанието на ƒжак, предвождани от смътно чувство на обреченост. «атова той инстинктивно реши да се обърне към верните си при€тели- Ћиста и ’имикала, които не веднъж б€ха спас€вали душата му от мрака на безумието. “е изкарваха ц€лата му болка навън и € приковаваха завинаги върху харти€та (н€кои хора го наричат поези€, но ƒжак знаеше, че не е нищо повече от защитна реакци€ на чувствителното му същество). » така той започна да пише: У ъсно е вечеЕФ ƒумите се изл€ха върху листа като отприщена водна стихи€ при пропукването на €зовирна стена и замръзнаха там. «а разлика от друг път на ƒжак не му стана по-леко. ¬незапна болка прониза сърцето му и очите му започнаха да се пълн€т със сълзи. “огава зад гърба му се чу тихо изтракване от токчета на дамски обувки. “ой се обърна и с изненада откри, че жената, приближаваща към него, не беше “€, а една очарователна непозната. (-“очно както в стихотворението ми Ц помисли си ƒжак). ћомичето се приближи до него, поздрави го учтиво и му подаде б€ла визитна картичка на ко€то с из€щен златен шрифт бе изписано:
У јЌ√≈Ћ»“≈ Ќј «јЅ–ј¬ј“јФ
јгенци€ за компаньони
       Ќа гърба на картичката имаше мото:
ћигът, прекаран с мен,
е ц€ла вечност,
изпълнена с блаженство!

    ƒжак дълго разглеждаше визитката, ко€то беше истински шедьовър на рекламното изкуство. —лед това погледът му се спр€ върху момичето пред него и той неволно се заз€па в не€. “€ беше стройна блондинка с изумрудено зелени очи, които внушаваха доверие.  осата и беше златиста и копринено мека, сплетена в перфектна прическа. Ћицето и беше като изва€но от велик скулптур Ц съвършено до най-малката подробност. ”стните и б€ха рубинено червени, а кожата и изглеждаше бледа - почти б€ла, но толкова финна и мека, че направо крещеше да бъде докосната. Ѕеше облечена с дълго б€ло палто и изчистена б€ла рокр€ под него, пристегната небрежно в тали€та с декоративно златно коланче. «а миг ƒжак загуби дар слово, но след това осъзна, че прелестното създание си има цена и т€ определено не е по джоба му. “ой каза УЅлагодар€, ноЕФ момичето го прекъсна внимателно:
- Ќе се безпокой - каза т€. √ласът и потече като медовина през прелестните устни и изпълни напрегнатото т€ло на ƒжак с нежна топлина.
Ц ¬ момента има промоци€ и н€ма да плащаш нищо за първата ни услуга. ќбещавам ти, че след половин час н€ма да е останала и следа от болката ти. ќбещавам! Ц и т€ се усмихна подкупващо.
-  акво пък - каза ƒжак. ўом ме изоставиха, поне да се позабавл€ваме.
- –адвам се, че прие, ƒжак, но какво ще кажеш да отидем на н€кое по-при€тно м€сто?
- — удоволствие!
        “ой стана, облече се набързо и тръгна с непознатата , без въобще да се замисл€ къде и защо. «а пръв път от доста време насам се чувстваше спокоен. —ъвсем забравил за момичето, което до преди миг чакаше с толкова отча€на надежда, ƒжак хвана под ръка прелестната компаньонка и двамата се запътиха към изхода. Ќа вратата една мисъл прескочи през мозъка муФ - ќткъде т€ знае името ми?Ф ¬ следващи€ миг те прекрачиха прага и се стопиха в нощта. Ќ€колко заблудени снежинки влет€ха през вратата в ресторанта, преди т€ да се затвори и се стопиха също толкова бързоЕ ƒесет минути по-късно “€ влет€ тичешком в заведението. Ћицето й беше зачервено от бързане, а ръцете й - премръзнали от студ. ¬ очите й се четеше смътно безпокойство. “€ предполагаше, че това може да е последната им среща, но не искаше да € пропусне. Ќе можеше да си позволи да го излъже, макар да знаеше, че думите и ще го наран€т. “€ беше решила да отхвърли предложението му заради друг. ¬лезе в ресторанта и започна да оглежда масите: "Ќе, не може да си е тръгнал, поне да се б€хме сбогували." ¬се пак реши да изчака малко. —една на една маса и тъкмо се чудеше какво да си поръча, забел€за един небрежно захвърлен на стола до не€ лист харти€. Ќещо привлече вниманието й и “€ го взе. ¬еднага разпозна грозновати€, но четлив почерк на ƒжак и започна да чете. ¬незапна болка прониза сърцето и. “€ разбра, или по скоро усети по н€какъв свръхестествен начин, че него го Ќ€ма. —ълзите вече напираха в очите и. »зведнъж чу зад гърба си стъпки и се обърна, но вид€ не ƒжак, а един много привлекателен непознат. »зумрудено зелените му очи внушаваха доверие и сигурност.
- ƒобър вечер, госпожице,- поздрави той с дискретно-съблазнителен тон и й подаде б€ла визитка, на ко€то с из€щен златен шрифт беше изписано:
У јЌ√≈Ћ»“≈ Ќј «јЅ–ј¬ј“јФ
јгенци€ за компаньони.

ѕредлагаме ¬и книги от обновената книжарница " нигите"  ¬сички книги на ‘ондаци€ 'Ѕуквите" могат да бъдат намерени и
в книжарница "Ѕългарски книжици" на  ристал

Ќай-добрата книжарница за българска литература

 
 

јко не виждате произведението добре форматирано използвайте този линк.

© яким ƒ€нков »ванов ¬сички права запазени.
ѕубликувано:
2003-07-15

—подели във Facebook
  “ова произведение е добавено в "Ћюбими произведени€" от:
÷икъл:
ѕредишно произведение     —ледващо произведение
 
  ѕосещени€: 4407  ќтзиви: 5
  print ѕечат  
   
   
ћедиен партньор  
Ѕългарско национално радио
ѕоследнo в "Ћюбими произведени€"   1
1. –Я–Р–Ь–Х–Ґ–Э–Ш–Ъ–™ -  sarcomadroll  
2. ∆ената в мен - ћалинка ÷веткова -  јдминистраци€  
3. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
4. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
5. ѕќ —“Џѕ »“≈ Ќј Ћя“ќ“ќ - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
6. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
7. ћќћ„≈“ќ ќ“ Ѕ≈Ћ»“≈ Ќќў» - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
8. ∆ената в моето легло -  aleks  
9. Ѕезпросветно -  светлана  
10. Ќеизп€тата песен е хит -  elizabeth  
ѕълен списък
3
2
VIP произведени€
 ак да направим произведението си VIP
—ъбити€  
 
ѕърви публикации  
17-09 Ќаивна носталгична еклектика за празника на —офи€ -  botyo fentiev
31-08 Ќевъзможност -  светлана
31-08 Ѕезшумно -  nanito
30-08 ~***~ -  cefules
30-08  ак ход€т до тоалетната? -  cefules
ѕълен списък
 
 
 
ѕоследно прочетени E-книги  
21-06 »релевантът
21-06 ѕът€т на книгата (¬ъведение в книгоиздаването)
21-06 ѕътища
21-06 ѕоези€ 2015
21-06 ’умор и сатира 2017
ѕълен списък