Ћитературен сайт јвторски
център
 нижарница
 Ќ»√»“≈
≈лектронни
книги
»здателство "Ѕуквите"
¬ход
ѕрепоръчано   .
ѕрепоръчано
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
.
.
 
»«ƒј“≈Ћ—“¬ќ Ѕ” ¬»“≈   .
  »здателство "Ѕуквите" е специализирано в издаване на българска литература. „рез него много автори са издали своите първи книги.
»«ƒј…“≈ ћ≈„“»“≈ —»!
   ак да намерим време за писане?
  ќсновни€т проблем за начинаещите писатели е намирането на време за писането. “ова е така защото повечето от нас вече работ€т на едно м€сто и искат да пишат за да изкарват допълнителни пари или пък
.
.
“Џ–—≈Ќ≈   


–азширено търсене
Google Analytic
 
 
ѕрепоръчваме
от simon martin
 
«–≈Ћ»ўј
 ќ… Ћ» √» ”„»?!...
’”ћќ–»—“»„Ќ» ќЅя¬»
ўј—“Ћ»¬≈÷
—¬≈“”Ћ »
ƒ≈Ќ ѕЏЋ≈Ќ — „”ƒ≈—ј
Ѕ–јƒј“ј »—“ќ–»я
«ќƒ»ј јЋЌ» ќЅя¬»
ѕ–»я“≈Ћ »
Ѕќ√ј“—“¬ќ
ј‘ќ–»«ћ» «ј ћЏ∆≈“≈
ј‘ќ–»«ћ» «ј ∆≈Ќ»“≈
»«ѕ»“ ѕќ ‘–≈Ќ— »
¬ЏЋ„»÷ј“ј
„ј—ќ¬Ќ» Џ“ Ќј ћќ’јћ≈ƒ
ѕрeпоръчвани ≈-книги  
   —ветослав –айков ѕейчев(simon martin)>–азкази>ƒ≈Ќ ѕЏЋ≈Ќ — „”ƒ≈—ј  
ƒ≈Ќ ѕЏЋ≈Ќ — „”ƒ≈—ј
  —ветослав –айков ѕейчев (simon martin)
  –аздел: –ј« ј«»  

†††††††††††††ƒен† пълен† с† чудеса
††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† - разказ -

†††††††††
ѕотропвах нервно по разкъртените плочи на автобусната спирка и проклинах на ум нередовни€ градски транспорт. ƒо мен група тийнейджъри си припомн€ха епизоди от снощни€ им купон, а димът от цигарите им се стелеше като мъгла около т€х. ќбон€нието ми долови специфичната миризма на марихуана и забел€зах как те си подаваха за по н€колко дръпвани€ набързо свити цигари с УтреваФ. ƒве млади войничета до т€х ги гледаха втренчено иЕ аха да си поискат да дръпнат и те.
†††††††††
“ъкмо съчин€вах на ум как ще се извин€ на шефа за закъснението и автобусът най-после пристигна.
††††††††† ”чениците захвърлиха миниатюрните фасове и с неподражаема виртуозност окупираха само за миг празните седалки. ¬се пак аз усп€х да седна, но мнозина от възрастните пътници останаха прави. ’лапетата се правеха на разсе€ни. Ќ€кои з€паха с празен поглед и разширени зеници навън. ƒруги уж вече б€ха задр€мали, а
н€колко двойки се гушкаха. Ќа т€х изобщо не им пукаше от ситуаци€та.
††††††††† ƒо мен се б€ха изправили двете войничета. ѕо-ниски€т веднага се заплесна по
една от ученичките пред мен, като съсредоточено се зае да изучава съдържанието на небрежно разкопчаното деколте на блузката й.
†††††††††
јвтобусът спр€ на поредната спирка и оттам се качи едно истинско малко чудо. У„удотоФ всъщност бе едно много красиво момиче, като ти€, които никога не използват градски€ транспорт и крас€т кориците на разни модни и други списани€.
††††††††† ¬сичко в него беше като изва€но. Ћице на фотомодел. ƒжинси, очертаващи
перфектни форми и толкова плитки, че гледката беше умопомрачителна. ѕъпчето бе дискретно прикрито от умело подбрано бижу, което изглеждаше като малък оазис сред гол€мото пространство гола плът. Ќо безспорно гърдите на красавицата задържаха най-много погледа, заради прозрачната матери€ на бюстието й, което уж прикриваше прелестните им форми. «атова всички близкосто€щи мъже, без оглед на възрастта си, моментално забиха поглед точно там, а уханието на парфюма йдействаше като афродизиак.
†††††††††
У„удотоФ застана в страни пред по-високи€ войник, а той, без да откъсва поглед от гърдите му, сбута колегата си, за да го накара да погледне и като се приведе към него тихо му каза:
†††††††††
- √ледай бе, кТва пичка!
††††††††† ƒребни€т се обърна и опули очи от гледката.

†††††††††
»зглежда думите не б€ха достатъчно тихо казани и красавицата ги чу. “€ обърна прекрасното си лице и изгледа двамата армейци. ”смихна им се чаровно и съвсем тихо отвърна:
††††††††† - «а н€кой може и да съм такава, но за вас съм само УръчичкаФЕ

††††††††† Ќ€колко от нас€далите наоколо ученици се закискаха, €вно дочули кратки€ диалог.
†††††††††
- ≈, затТва аз н€ма да служа в арми€та, щотТ щъ съ скина от чекии! Ц рече едно от момчетата с обица на носа.
††††††††† -
ј, чи ний докато завършим може и да € премахнат службата... Ц отвърна му друг ученик с разноцветно бо€дисана щръкнала коса, когото мислех за момиче.
†††††††††
Ћицата на УсмелитеФ ни войни станаха червени като баретите на главите им. —погледаха се неловко и заотстъпваха към задната врата, безславно напускайки Убойното полеФ. ј щом автобусът спр€ отново те сл€зоха бързо и даже не забел€заха, че и красивото момиче също слезе на тази спирка.
†††††††††
ƒали пък днес не беше ден на чудесата? “ъкмо от автобуса слезе малкото красиво УчудоФ и се по€ви ново Ц много гол€мо и кошмарно. У„удотоФ се огледа и като не вид€ свободно м€сто се изправи до мен, хващайки се за дръжката на облегалката ми.
†††††††††
Ќовото УчудоФ беше едра и пълна жена, на около 60-65 години, с космати ръце и крака.  осата й беше б€ла /или може би изрусена до платинено б€ло/. √розноватото й лице бе наплескано с много грим, пудра и червило в безуспешен опит да се прикри€т дълбоките му бръчки. –аменете й б€ха покрити с н€какви пъстри шалчета или кърпи и като допълнение към това ц€лата беше окичена като индиански шаман с всевъзможни пера, пръстени, гривни, обици, колиета и брошки. ќт не€ се разнас€ше непоносимо тежка и силна миризма на старовремски парфюм.
†††††††††
ќтчасти заради него, пък и от позици€та на по-малкото ми години, след миг колебание се надигнах.
†††††††††
- «апов€дайте, госпожо, седнете!
††††††††† “€ премрежи очи, изгледа ме свирепо и гракна:

†††††††††
- јз не съм госпожа! јз съм госпожица, хулиган такъв... ƒа не съм баба, че да ми отстъпваш м€сто... ѕростак! ўе ми се подиграва... јз да не съм стара...
†††††††††
«астинах от учудване. ѕреди да успе€ да се съвзема и да й об€сн€, че й отстъпих м€стото си, не защото е баба, а защото преди всичко е жена и дама, тийнейджърите ме изпревариха:
†††††††††
- јбе пич, що й ставаш на та€ кукундела? ќстави € да клечи... Ц подхвърли дългокосо създание от неопределен пол, а две късо подстригани момичета с много метал по ушите, носа, устните и китките си го подкрепиха:
†††††††††
- ћа та€ стара кошница за кТва се мисли?...
†††††††††
- √оспо-о-жица! ’а-ха, амТчи т€ мирише на пръст бе... Ц добави друг.
†††††††††
- —игурно скоро шъ гушни китката... ’е-хе...
†††††††††
- ¬ижте! ¬ижте... некрологът й се подава от чантата... ’и-хи... ’а-ха... Ц сипеха от всички страни бисерите на остроумието си учениците, доволни, че им е паднал сгоден момент за това.
†††††††††
∆ената се зачерви. ¬зе да съска като зми€ и тъкмо да избухне, ново попадение € довърши.
†††††††††
- я не съскай и не пръскай слюнки срещу мен ма, че може и да си спинозна...  атТ те гледам, май си от зана€та...
†††††††††
ѕреди другите пътници да успе€т да вземат нечи€ страна в спора, автобусът спр€ на поредната спирка и жената благоразумно се измъкна от него. ”чениците € изпратиха с дюдюкане, см€х и епитети от рода на Удърта бранти€Ф и Убаба „ичолинаФ...
††††††††† «а миг се замислих Ц дали н€кога пак ще отстъп€ м€стото си на жена? У≈х, жени... добре е, че не всички сте такива.Ф- си казах и изпитах съжаление
към нещастницата от обидното отношение на тийнейджърите.
†††††††††
—л€зох и аз, защото това беше и мо€та спирка и закрачих бързо към офиса на фирмата. ћислите ми се насочиха към евентуалните непри€тности, които може би ме очакваха там, заради поредното ми закъснение, дължащо се на скапани€ ни транспорт.
†††††††††
ўом вл€зох в офиса и изтръпнах. ¬сички служители б€ха строени и ме чакаха. Ќе се виждаше само шефът. ѕоздравих сконфузено и измънках извинението за закъснението си.
††††††††† ќт групата се отдели един колега и мой при€тел с лист в ръка и краката ми се подкосиха. У«начи край! ”волнен съм!Ф Ц помислих си аз.

††††††††† - ѕолучи се факс от министерството. Ўефът е уволнен и ¬ие сте назначен на неговото м€сто. „естито, г-н ƒиректор! Ц и докато ми подаваше ръката си тихо добави - Ўефът се забъркал в афера с жената на министъра и... той го уволни.
†††††††††
 олегите припр€но започнаха да ме поздрав€ват, водейки ме към кабинета на бивши€ ни шеф, който сега ставаше мой.
††††††††† ќстанал най-после сам, се отпуснах в удобното кресло зад бюрото. Ѕ€х шашнат. јма че ден - пълен с чудеса!  акви ли чудеса още ме очакваха?
ћоже би, когато се прибера вкъщи ще завар€ жена ми с любовник или пък петнадесетгодишната ми дъщер€ ще ме информира, че е бременна...
†††††††††
„у се тихо почукване и вратата се открехна.
†††††††††
- ƒа ¬и направ€ ли едно кафенце, г-н ƒиректор? Ц изгука секретарката на екс шефа.
†††††††††
Уќ, т€ не е никакво чудо, макар и да е хубавица!Ф- казах си аз. Ѕ€ха се сменили трима директори, а т€ все оставаше секретарка.
†††††††††
У’м-м, дали не греша?... ≈ и това, ако не е чудо... ўе тр€бва да провер€....Ф
†††††††††
- ƒа... ћол€ те, но с малко захар...
†††††††††
—лед минутка т€ постави на бюрото ми табличка с н€какви сладки и чашка ароматно кафе.
†††††††††
- Ѕезспорни са качествата ти за секретаркаЕ Ц започнах предпазливо аз като отпих глътка от превъзходното кафе Ц Ќо ще ми кажеш ли как така усп€ да се задържиш на тази длъжност при трима директори?
†††††††††
—екретарката се усмихна подкупващо, заобиколи бюрото и се наведе към мен. ќпр€ твърдите си гърди в рамото ми, а устните й, почти долепени до ухото ми прошепнаха:
†††††††††
- јз никога не забремен€вам,... шефе!

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††—ветослав ѕейчев
††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††/ Simon Martin /
††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††E-mail:
simon_martin@abv.bg
†††

ѕредлагаме ¬и книги от обновената книжарница " нигите"  ¬сички книги на ‘ондаци€ 'Ѕуквите" могат да бъдат намерени и
в книжарница "Ѕългарски книжици" на  ристал

Ќай-добрата книжарница за българска литература

 
 

јко не виждате произведението добре форматирано използвайте този линк.

© —ветослав –айков ѕейчев ¬сички права запазени.
ѕубликувано:
2004-06-07

—подели във Facebook
  “ова произведение е добавено в "Ћюбими произведени€" от:
÷икъл: –азкази
ѕредишно произведение     —ледващо произведение
ƒ≈Ќ ѕЏЋ≈Ќ — „”ƒ≈—ј
 
  ѕосещени€: 4458  ќтзиви: 3
  print ѕечат  
   
   
ћедиен партньор  
Ѕългарско национално радио
ѕоследнo в "Ћюбими произведени€"   1
1. –Я–Р–Ь–Х–Ґ–Э–Ш–Ъ–™ -  sarcomadroll  
2. ∆ената в мен - ћалинка ÷веткова -  јдминистраци€  
3. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
4. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
5. ѕќ —“Џѕ »“≈ Ќј Ћя“ќ“ќ - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
6. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
7. ћќћ„≈“ќ ќ“ Ѕ≈Ћ»“≈ Ќќў» - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
8. ∆ената в моето легло -  aleks  
9. Ѕезпросветно -  светлана  
10. Ќеизп€тата песен е хит -  elizabeth  
ѕълен списък
3
2
VIP произведени€
 ак да направим произведението си VIP
—ъбити€  
 
ѕърви публикации  
17-09 Ќаивна носталгична еклектика за празника на —офи€ -  botyo fentiev
31-08 Ќевъзможност -  светлана
31-08 Ѕезшумно -  nanito
30-08 ~***~ -  cefules
30-08  ак ход€т до тоалетната? -  cefules
ѕълен списък
 
 
 
ѕоследно прочетени E-книги  
20-07 ѕътища
19-07 јлманах "Ќова българска литература - ѕроза"
19-07 «а книгите и хората
19-07 јлманах ѕроза 2010
19-07 јромат на ёжен в€тър
ѕълен списък