Ћитературен сайт јвторски
център
 нижарница
 Ќ»√»“≈
≈лектронни
книги
»здателство "Ѕуквите"
¬ход
ѕрепоръчано   .
ѕрепоръчано
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
.
.
 
»«ƒј“≈Ћ—“¬ќ Ѕ” ¬»“≈   .
  »здателство "Ѕуквите" е специализирано в издаване на българска литература. „рез него много автори са издали своите първи книги.
»«ƒј…“≈ ћ≈„“»“≈ —»!
   ратък икономически наръчник за автори
  ѕроизводството на една книга от ръкопис от търговски продукт има много разходи. “ези разходи н€кой тр€бва да ги плати. »ма три варианта за това:
.
.
“Џ–—≈Ќ≈   


–азширено търсене
Google Analytic
 
 
ѕрепоръчваме
от €на
 
ƒетската ми мечта
Ѕордни дневници - ”вод
«а sex-a
Ѕордни дневници. √лава 4. –азни
’аотични размисли
–азни (хрумващи обикновено по  оледа)
Ѕордни дневници. √лава 5.  рай
Ќова работа
Ѕордни дневници. √лава 1. »зборът (на професи€) -"“о един избор твойто, н€ма що!"
—илата да кажем не
 ратък справочник
 ак се става пилот?
Ѕордни дневници. √лава 3. Ќачало на работата. » на други неща
Ѕордни дневници. √лава 2.  ур(с) на обучение
ѕрeпоръчвани ≈-книги  
   яна  аменова ѕеткова(€на)>Ѕордни дневници>Ѕордни дневници. √лава 5.  рай  
Ѕордни дневници. √лава 5.  рай
  яна  аменова ѕеткова (€на)
  –аздел: ’умористична проза  
ѕрез тогавашни€ период не си давах много точна сметка за правилността на връзките или партньорите ми. —мътно подозирах, че има нещо грешно в ц€лата работа Ц аз ли, мъжете ли, в които се влюбвах Ц обаче кой ти има време да го анализира. ј аз обичам да анализирам и винаги, когато имах време се впусках в безкрайни размишлени€, той защо така и аз защо така. ¬инаги съм твърд€ла за себе си, че аз, бедната душа, се влюбвам безутешно и дълбоко, а те, лошите, потъпкват чувствата ми. ¬€рно. ƒон€къде е така. ќбикновено е така.

¬ онзи период обаче усилено изучавах основните положени€ на една определена житейската философи€, формулирана през 70-те години на минали€ век от ≈рика ƒжонг в У—трах от летенеФ и по-точно Убезцип-ебанетоФ(по-подробна справка Ц в книгата и изобщо в ц€лото й творчество) - мъжът не иска нищо и жената не дава нищо. Ќ€ма недоволни и наранени. ѕроблемът с мен беше, че аз започвах играта по правилата на въпросната житейска философи€ и после развал€х всичко като се влюбвах в дадени€ мъж, от което той обикновено биваше изненадан (но не особено при€тно), раздразнен, пон€кога поласкан (р€дко), отегчен и т.н. ј аз Ц неизбежно наранена. ѕосто€нно си ходех УнараненаФ, но единствено и само аз си б€х виновна за възникването на различните недоразумени€, защото ако си търсиш партньори за краткотраен,  пон€кога дори неконвенционален секс и докато те се труд€т да оправда€т очаквани€та ти по въпроса, ги погледнеш изведнъж с просветлен поглед, намерила най-накра€ любовта на живота си........................ малко сконфузващо, особено за мъж.

 

ќсобено, когато е женен.

 

ѕрез последни€ месец на това шеметно л€то отново ме върнаха във ¬., където заварих двете си добри при€телки, затъжили се за мен и за удоволстви€та, които само ни чакаха да си подадем носовете извън хотела. –аботата беше доста малко Ц един на всеки три дена, а и вече й б€хме свикнали и не се измор€вахме. ¬с€ка имаше самосто€телна ста€ в хотела. »зобщо б€хме готови за феноменалното начало на последни€ месец, който, всички б€хме единодушни, искахме да помним дълго време. ƒори и времето като че ли беше на наша страна Ц прекрасен и топъл септември, който позвол€ваше ежедневно многочасово въргал€не на плажа. ¬ стаите ни сп€ха в повечето случаи непознати за мен личности от мъжки пол Ц при€тели на при€телите дошли за малко на море, с които се б€хме разбрали, че безропотно ще напускат ста€та щом им бъде даден знак, независимо от времето на денонощието. ≈дна вечер уморени€т при€тел на при€тел€, настанен в ста€та ми, ме попита със сънен, омаломощен глас защо си прав€ труда да мъкна разни мъжища с мен, като той можел да свърши също толкова добра работа и да продължавал после спокойно да си спи. Ѕоже, какви нрави!

 

 

“а, за женени€ ....... »мам чувството, че е излишно да споменавам, че отново аз  направих първата крачка. Ћъвска крачка Ц напред или надолу, зависи от гледната точка. Ќапред - защото беше адски готин (изобщо не мой тип Ц аз обичам УгрознициФ), влюбих се неудържимо (както обикновено), и превъзмогнах себе си да заговор€ такъв прекрасен екземпл€р; надолу Ц просто защото не заслужаваше нито мен, нито театъра, който организирах само и само да ме забележи, нито жестокото унижение, на което се подлагах със същата цел. (“ова, последното, си го мислех много по-късно.) Ќещата се получиха, след известен размисъл от негова страна дали да изневери на жена си. ƒоста кратък размисъл, между впрочем. јко аз б€х нечи€ съпруга бих се над€вала на малко по-мъчителни и траещи повече от н€колко часа угризени€ на съвестта. —лед н€колко прекрасни седмици, пълни също така с очебийни разминавани€ Ц аз търсейки истинската любов, а той Ц само секс, секс и секс Ц връзката приключи дори и без да ми бъдат подарени н€колкото часа размисъл, които € предхождаха. ѕределно €сно ми беше, че н€ма да се женим и да живеем заедно до кра€ на щастливите си дни, но дори преди да съм започнала да се замисл€м по въпроса за не особено светлото ни бъдеще, него вече го н€маше. –азбирам да му се б€х об€сн€вала в любов или да го б€х карала той да прави нещо подобно, но при една връзка, състо€ща се главно от непрекъснати купони, значителни количества алкохол и секс в такъв вариант, който жена му €вно е отхвърл€ла в съпружеското легло, не разбирах защо не може да каже Уƒовиждане!Ф.  азано по телефона, дори написано, очевидно казването лице в лице е щ€ло да бъде непосилна задача. ƒа не говорим, че най-малкото беше невъзпитано. «нам, звучи смешно Ц невъзпитано! Ќо тогава точно така се чувствах Ц обидена, че не беше събрал малкото си смелост и възпитание да дойде и да каже Уƒо тук!Ф и че през тези н€колко седмици не си беше дал труда да ме опознае поне мъничко за да знае, че аз подобни сцени не прав€. Ќикога. “ой беше прекалено зает да опознава други части от мен и съвсем не душата ми. Ќе че имах право да го обвин€вам в каквото и да било Ц ако н€кой дойде и ти се предложи на тепси€, надали ще си мислиш, че нещата са сериозни и се касае за четене на любовна лирика и опознаване дълбините на душата.

 

¬ъпреки този лек душевен УдискомфортФ дните се нижеха един след друг в блажено почти отпускарско безгрижие, когато един ден просто всичко свърши....

 

Ќ€къде към средата на септември, съдбата реши, че ми стига толкова веселба и натика дебели€ си пръст в очите ми. ¬ началото написах, че Усъдбата тр€сна дамгата си върху неориентираната ми душаФ и то не само защото сексът с пилоти би могъл трайно да повреди психиката на едно момиче, а и защото се изправих пред първата загуба на близък човек в живота си. Ќай-циничното беше, че ми б€ха дадени точно два дена отпуска за да отида на погребението и да се върна, да преживе€ случилото се дотолкова, че да се привеждам в приличен за работа вид, както и да се въздържам от плач пред пътниците (Умного добре те разбираме, гол€ма загуба, ама вземи се стегни, цели два дена минахаФ). »зобщо не можех да разбера какво се случва около мен, кога, как и най-вече защо тр€бва да ставам от леглото, да се обличам и да върша каквото и да било.

„увствах се като в театър на абсурда Ц все едно подлата съдба ме беше хванала за ръка и ми беше казала Уќ-о-о, € ела да видиш какво стана тука!Ф и след това бързо-бързо ме беше пратила да си игра€ отново.
 акто и направих.


Ќаистина незабравимо л€то.
ѕредлагаме ¬и книги от обновената книжарница " нигите"  ¬сички книги на ‘ондаци€ 'Ѕуквите" могат да бъдат намерени и
в книжарница "Ѕългарски книжици" на  ристал

Ќай-добрата книжарница за българска литература

 
 

јко не виждате произведението добре форматирано използвайте този линк.

© яна  аменова ѕеткова ¬сички права запазени.
ѕубликувано:
2003-11-24

—подели във Facebook
  “ова произведение е добавено в "Ћюбими произведени€" от:
÷икъл: Ѕордни дневници
ѕредишно произведение     —ледващо произведение
Ѕордни дневници - ”вод
 
  ѕосещени€: 4609  ќтзиви: 0
  print ѕечат  
   
   
ћедиен партньор  
Ѕългарско национално радио
ѕоследнo в "Ћюбими произведени€"   1
1. –Я–Р–Ь–Х–Ґ–Э–Ш–Ъ–™ -  sarcomadroll  
2. ∆ената в мен - ћалинка ÷веткова -  јдминистраци€  
3. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
4. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
5. ѕќ —“Џѕ »“≈ Ќј Ћя“ќ“ќ - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
6. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
7. ћќћ„≈“ќ ќ“ Ѕ≈Ћ»“≈ Ќќў» - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
8. ∆ената в моето легло -  aleks  
9. Ѕезпросветно -  светлана  
10. Ќеизп€тата песен е хит -  elizabeth  
ѕълен списък
3
2
VIP произведени€
 ак да направим произведението си VIP
—ъбити€  
 
ѕърви публикации  
17-09 Ќаивна носталгична еклектика за празника на —офи€ -  botyo fentiev
31-08 Ќевъзможност -  светлана
31-08 Ѕезшумно -  nanito
30-08 ~***~ -  cefules
30-08  ак ход€т до тоалетната? -  cefules
ѕълен списък
 
 
 
ѕоследно прочетени E-книги  
25-05 —амотата (не) спи на възглавницата ми
25-05 —амотата (не) спи на възглавницата ми
25-05 —амотата (не) спи на възглавницата ми
24-05 јнгелска страст
23-05 —амотата (не) спи на възглавницата ми
ѕълен списък