Ћитературен сайт јвторски
център
 нижарница
 Ќ»√»“≈
≈лектронни
книги
»здателство "Ѕуквите"
¬ход
ѕрепоръчано   .
ѕрепоръчано
  ѕо раздели
  ѕо азбучен ред
  —лучайни произведени€
.
.
 
»«ƒј“≈Ћ—“¬ќ Ѕ” ¬»“≈   .
  »здателство "Ѕуквите" е специализирано в издаване на българска литература. „рез него много автори са издали своите първи книги.
»«ƒј…“≈ ћ≈„“»“≈ —»!
  ≈лектронните книги - бъдещето на книгата
  ≈лектронната книга /≈-book/ като начин на изготв€не, оформление и защита на авторските права е като вс€ка друга книга. “€ има корица, редакторско и издателско каре, номераци€ на страниците и най-ва
.
.
“Џ–—≈Ќ≈   


–азширено търсене
Google Analytic
 
 
ѕрепоръчваме
от Ћудетино
 
’върчило
„етири истории от н€къде
Ќе съм
ѕриказка за цар€ и кучето
¬секи помисъл
ѕът€т
ћъдрецът
ѕритча за котката
—тъпки към безкра€ - едно претенциозно четиво
—ветовната река
”тре
ƒа свириш на пиано
Ѕели€т гълъб
ќбещание
ѕрeпоръчвани ≈-книги  
   »ван ћилтонов Ќиколов(Ћудетино)>>„етири истории от н€къде  
„етири истории от н€къде
  »ван ћилтонов Ќиколов (Ћудетино)
  –аздел: –ј« ј«»
ќткрий себе си за откриеш света.

1.
¬с€ко нещо е н€къде - сед€ и чета този надпис, изписан с джобно ножче. —ед€ и се хил€, братко колко си плиткоумен.
2.
Ќ€къде навътре също в тази парк се чува музика. ѕобесн€ло т€ло лети из тревата размахвайки ръце, танцува, танцува сво€т танц. ¬страни трима души надвикват музиката и пи€т облаци. явно доста са изпили и изчистили нощното небе. —амо една жена би могла да си представи идеални€т танц, като танц за двама.
3.
ѕо улицата върви човек и трие кръвта от ръцете си с листа от орех. ћинава прегърната двойка, отминава и тогава вече момичето се смее, смее се и той. “е не зна€т. Ќе зна€т какво бе открил днес и бе написал с разранените си пръсти на една пейка в парка.
4.
ћаги€та на огън€ се е настанила също н€къде. “€ витае и опи€н€ва хората седнали в кръг. “е просто виждат и слушат музиката, нищо не може да ги изведе от т€хното им м€сто.
1.
≈то задава се през парка, √олеми€т б€л кон Ц мисл€ си и външно се усмихвам. —€даме, приготовлени€ и после блаженно пушим. ѕушим и се опитваме да видим трети€т Ц невидими€т. ѕодаваме си къси пасове и мълчаливо попиваме нощта. Ќадписа е под мен, но вече съм го забравил и върв€ напред.
2.
—м€х и вицове и чисто небе, нещо витае във въздуха, забравихме как да се държим и се забавл€ваме. «абравихме, че само едно нещо ни свързва и това нещо е тук и сега между нас и се забавл€ва заедно с нас. Ќаистина сме усмихнати и наистина сме тук.
3.
–ъцете лепнат, а той догонва двамата от негови€т св€т. ƒогонва ги и вече само т€хното присъствие му е достатъчно за да върви и продължава напред щастлив, а иначе е толкова, тъмно и мътно и пълно с неразбиране. Ќо сега сме трима и вървим, безкръвни, бледи вървим опи€нени от дочуващата се музика.
4.
Ќ€кой става и слага дърва в огън€, колко е просто само, колко малко тр€бва, точни€т тон, точни€т пламък. ќтмерван с длани ритъм, кой го прави, просто един от нас, н€ма значение кой. —тава и се завърта лудешки, той е и ритъмът и музиката, усетил е мига и ние не можем да отместим поглед от него чудейки се до кога ще успее да го задържи.
1.
¬с€ко нещо е н€къде, казва го, а всъщност чете. —ед€ вцепенен сега вече разбрал, а и чудещ се къде точно сме в момента, къде сме избрали да бъдем, кои сме и защо сме, къде са другите? »зобщо започва спор. —тавам ръкомахам искам да разбера всичко. ¬€рата, че всичко вече може, а и в момента се случва тотално се е загнездила в мен.
2.
ѕарите свършват, настроението не мисли да ни напуска. «аем и политам към бара. ¬се пак това е мо€та рол€ и се над€вам скоро да € поле€ подобаващо.
3.
¬лизаме както сме тримата, кой, кой е? ¬ момента бих казал че ние сме “о, јз и —упераз. „е сме трима но всъщност един. —€даме на маса две момичета ни гледат странно, познават ли ни? Ќ€ма значение опитваме се да им об€сним кои сме в началото се сме€т, после започват все повече да се споглеждат. јко си бил, но не помниш, че си бил значи не си бил. —едим и размишл€ваме и почти нищо не помним.  ъм мен се приближава една при€телка надвесва се и ми казва шепнешком Ц “и живееш. јз ∆»¬≈я, колко е просто. ќбръщам се, а не€ вече € н€ма.
4.
“анцуващи€т вече е седнал. √оворим и разказваме живота си, колко много не сме знаели за себе си и все още колко малко знаем. Ќие сме т€лото и разумът и желанието. „увстваме се, като едно. ѕламъците вече гаснат с прощално припукване. –азмърдваме се неспокойно. —таваме и тръгваме на н€къде.
1.
—порим, не знаем кои сме. јз винаги забрав€м защото гледам напред, а той помни, защото не може да дойде с мен. Ќе знаем кои сме. —ъзирам познато женско лице и тръгвам към бъдещето си с него.
2.
ѕика€ навън и разливам облака си. ¬ръщам се при жената и мъжа омърлушен. ∆ената и мъжа ли глупости? јз смъртта, срещу мен жената е живота, а до не€ свързващото ни звено-секса и правейки ни трима.
3.
ќпитвам се да запал€ цигара с треперешите си ръце, заслепетилен огън изригва от запалката, който ме кара да отстъп€ назад, от къде дойде тази светлина. ƒойде от н€къде? „увствам, че в мен отново се вливат три от древните съставни части. ƒвете девойки стават и тръгват казват, че отиват н€къде. Ќие стоим умълчани, след което ставаме и тръгваме след т€х мислим си, че и ние отиваме н€къде, така че ще се озовем в крайна сметка на едно и също м€сто. ¬ървим известно време след което почти загубили се, разбираме че нищо не ни свързва с т€х, те са просто нечи€ илюзи€, нечи€ фантази€.
1.
¬ървим в нощта през ц€лото време уж б€хме двама, но май че имаше и трети, който непрекъснато ни се изплъзваше, усещам неговото присъствие, обръщам се и него вече го н€ма, само веднъж съзр€х неговите полупрозрачни очертани€ и разбрах, че това е насто€щето. ¬ърв€ ћиналото се е загубило н€къде из мрака.
2.
Ќикой не ми дава да пи€, дочувам.
- —ипано ли е?
- —ипано е.
ќглеждам се не виждам никого, но чашата с бира седи пред мен болезнено реална и студена. Ќадигам се спокойно за да не привлека внимание и преди да отпи€, се чувам да казвам.
- ≈ щом е сипано, ще пи€. ћай ми е време да се отегл€ заедно с двамата си при€тели. ƒари ги с живот за да умрат в следващи€т миг.
3.
Ћутаме се в мрака, не забел€зваме нито двете девойки, нито каквото и да е. —амо светлина и мрак. „ерното е матери€, а б€лото Ц пространство, свобода. ¬ита€ н€къде. яде ли? яде. ¬иждам ухилената мутра на √ледащи€т да ме сочи с пръст и да вика Ц виждам кой е €л най-много. —тигам в градинката отпред и л€гам в тревата.
1.
—коро съзр€х не€сни очертани€, това тр€бва да е насто€щето, но защо се е вкопчило в тази теори€ за човека с “о, јз и —упераз е н€ма значение. Ћ€гам в същото това м€сто.

—ъбуждам се сам в зелената трева. ”тро е. √лавата ме боли, н€какви лица ми се мержеле€т пред погледа, н€какви спомени, фантазий. ќт къде дойде всичко това, дойде от н€къде, а всички ние сме н€къде. ¬сички ние сме едно и всички ние сме тук. ≈ в момента съм просто сам и главата ме боли отчайващо, отправ€м се без пукната стотинка към рейса. ќстана ми само бъдещето.
ѕредлагаме ¬и книги от обновената книжарница " нигите"  ¬сички книги на ‘ондаци€ 'Ѕуквите" могат да бъдат намерени и
в книжарница "Ѕългарски книжици" на  ристал

Ќай-добрата книжарница за българска литература

 
 

јко не виждате произведението добре форматирано използвайте този линк.

© »ван ћилтонов Ќиколов ¬сички права запазени.
ѕубликувано:
2003-09-08

—подели във Facebook
  “ова произведение е добавено в "Ћюбими произведени€" от:
÷икъл:
ѕредишно произведение     —ледващо произведение
 
  ѕосещени€: 3937  ќтзиви: 2
  print ѕечат  
   
   
ћедиен партньор  
Ѕългарско национално радио
ѕоследнo в "Ћюбими произведени€"   1
1. –Я–Р–Ь–Х–Ґ–Э–Ш–Ъ–™ -  sarcomadroll  
2. ∆ената в мен - ћалинка ÷веткова -  јдминистраци€  
3. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
4. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
5. ѕќ —“Џѕ »“≈ Ќј Ћя“ќ“ќ - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
6. Ћя“Ќј ѕ–» ј« ј - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
7. ћќћ„≈“ќ ќ“ Ѕ≈Ћ»“≈ Ќќў» - ѕавлина —таменова -  јдминистраци€  
8. ∆ената в моето легло -  aleks  
9. Ѕезпросветно -  светлана  
10. Ќеизп€тата песен е хит -  elizabeth  
ѕълен списък
3
2
VIP произведени€
 ак да направим произведението си VIP
—ъбити€  
 
ѕърви публикации  
17-09 Ќаивна носталгична еклектика за празника на —офи€ -  botyo fentiev
31-08 Ќевъзможност -  светлана
31-08 Ѕезшумно -  nanito
30-08 ~***~ -  cefules
30-08  ак ход€т до тоалетната? -  cefules
ѕълен списък
 
 
 
ѕоследно прочетени E-книги  
20-06 —ънувах човешко лице
20-06 ѕълнолуние
20-06 Ѕелите дупки на ¬селената
20-06 јлманах "Ќова българска литература - ѕоези€"
20-06 јлманах "Ќова българска литература - ѕроза"
ѕълен списък